Hlavní jídla

Z krkovice nebo pečeně nejlepší vepřové na kmínu. Jak na to, aby vepřové na kmínu nebylo mdlé, šedé, nudné a fádní

Vepřové na kmínu, recept. • Jak postupovat, aby nevznikl pokrm šedý, nudný. • Finta nespočívá v přidaném koření, ale v technologii. • Co kdysi věděla každá „hausfrau“? • Vepřová krkovice i pečeně. Nejlepší recepty. • Vepřové na…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Rýžový nákyp s ovocem. Ze švestek, s meruňkami nebo jablky? Jak na to, aby nákyp byl hebký, vláčný a vůbec „nedusil“?

Recept na rýžový nákyp s ovocem. Který je nejlepší? S broskvemi, ze švestek, třešní nebo raději do rýžového nákypu meruňky? A co rýžový nákyp s jablky a tvarohem? Každý bude výtečný. • Nákypy,…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

„Pepřová vepřová krkovice pečená“ neboli S cibulí pečená krkovice jedna báseň

Pečená vepřová krkovice s pepřem a cibulí, recept. • Když na grilování není doba a u řezníka se směje pěkná krkovička.  • Nejlepší recepty? Mnohdy ty nejprostší. • Lákadla k vyzkoušení receptu: Vepřová krkovice…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Škubánky: Starodávná jídla „frčí“, tak proč nevyzkoušet třeba škubánky s mákem?

Staročeské škubánky/kucmoch, recept. • Bramborové škubánky s mákem, obyčejné jídlo časem zaváté. • Jedli jste někdy škubánky? Co je kucmoch? • Budou současné škubánky s mákem chutnat jako od babičky? Budou. • Proč dospělým…
OTEVŘÍT
Domácí pomazánky, paštiky

Silvestrovské pohoštění. Jednohubky, kanapky a miňonky. Chuťovky v retro stylu

Silvestrovské pohoštění: Jednohubky, kanapky, miňonky – recepty a tipy. • Jak pohostit „hromadu“ hostů a neutratit majlant. • Krok zpátky od „nudných“ módních trendů. • Jednohubky – návrat ke kořenům. • Jednoduché bývá…
OTEVŘÍT
Domácí pomazánky, paštiky

Krůtí paštika s ořechy a drceným pepřem. Chutná krmě, ale i rafinovaná delikatesa

Krůtí paštika s vlašskými ořechy, recept. • Krůta má svou typickou chuť. I krůtí paštika je jiná. • Levná paštika z krůtího krku a z krůtích jater. •  Vlašské ořechy jako surovina a zároveň koření.…
OTEVŘÍT