Hlavní jídla

Bílé fazole: Trenčiansky jemný párok s fazuľou, fazole na kyselo i fazolový guláš. Vyzkoušejte

Bílé fazole, recepty. • Je bílá fazole jiná než barevná? • Záleží na barvě fazolí? • Jak dlouho vařit bílé fazole. • Co jsou zadělávané bílé fazole? • Retro: Trenčiansky jemný párok s fazuľou. • Historie:…
Číst celé »
Hlavní jídla

Protýkané hovězí žebro a protýkaný hovězí krk. I přední hovězí bude delikatesou

Přední hovězí protýkané, recepty a tipy.  • Aby přední hovězí nebylo jako podrážka k pohorkám. • Protýkané hovězí žebro pomalu tažené. • Kouzlo pomalé úpravy. • Při jednom vaření dvě odlišná jídla. • Protýkaný hovězí…
Číst celé »
Hlavní jídla

Ražniči chutná i „baví“. 10 osvědčených receptů na špízy na špejli, na plechu v troubě i v remosce

Ražniči: Deset receptů. • Špíz, šašlik, souvlaki? V českých poměrech se stalo zvykem používat výrazu ražniči. • Budeme se přít o správnosti názvu, a nebo raději vařit? Vařit. • Recepty: ražniči s nakládanou kapií,…
Číst celé »
Moučníky

Martinské rohlíčky bez kynutí i klasické recepty na martinské rohlíky s makovou či ořechovou náplní

Svatomartinské rohlíčky - recept. Martinské rohlíčky a rohlíky, recepty. • Martinské rohlíčky z křehkého těsta. • Martinské rohlíčky z těsta tvarohového. • Pro klasiky: martinské rohlíky kynuté. • Martinský rohlík má makovou nádivku.…
Číst celé »
Hlavní jídla

Máslová dýně: Dezerty, moučníky, krémy, polévky, pomazánka, hranolky a další dýňové pochoutky

Recepty z máslové dýně, tipy. • Výborné pečené dýňové hranolky jako příloha i zdravé mlsání. • Dýňová polévka, která vezme dech. • Něžný dýňový krém karamel. • Máslová dýně v masových i zeleninových ragú.…
Číst celé »
Hlavní jídla

Patizon: Víc než 10 receptů na „létající talíře“ z podzimní sklizně

Patizon, recepty. Bělavé létající talíře nebo snad ozdobné atletické disky? To jsou patizony (patisony), oblíbená podzimní plodina vhodná k všemožným úpravám. Vyzkoušíte recept na patizon opékaný s cibulí? Ragú s patizonem?…
Číst celé »