RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Pravý feferonkový salát a sýrové smaženky: Původní chuti podle původních ČSN

Feferonový salát a původní smaženka, recepty podle bývalé ČSN. • Pamatujete na smaženku? Na tu pradávnou vynikající sýrovou placičku na vece? • Chcete znát její výrobní tajemství? • A co nefalšovaný…
Číst celé »
Hlavní jídla

Kapr na česneku, kapří hranolky a ještě devatero způsobů, jak připravit kapra nejen na Velikonoce

Kapr sváteční – recepty. • Co na Velký pátek? Velikonočního kapra. • Proč jíst kapra na Velký pátek? • Oblíbené: Česnekový kapr pečený s cibulí nebo kapří hranolky s pepřem a citronem.…
Číst celé »
Moučníky

Velikonoční jidáše: Přepychové, luxusní, marnotratné. Zkrátka nejlepší jidáše

Rodinný recept na velikonoční jidáše. • Nejlepší velikonoční jidáše v širém okolí. • Příprava velikonočních jidášů krok za krokem. • Nechutnají vám jidáše? Třeba nemáte dobrý recept. • Velikonoční pečení - sladké…
Číst celé »
Hlavní jídla

Guláš z hovězího krku, hovězí krk konfitovaný i gulášová polévka od babičky

Hovězí krk, recepty. • Nebojíme se hovězího masa a nakupujme ho v řeznictví. • Co uvařit z hovězího krku? • Nemáte čas na vaření? Vařte pomalu! • Recept na vynikající guláš z hovězího krku dušený v troubě.•  Anebo máte…
Číst celé »
Hlavní jídla

Vepřové řízky na sardeli, hřebíčková rýže, švestkový kysel. Tak vařily prababičky

Vepřová krkovice na sardeli, recept. • Vepřové řízky s rýží? Není to „překlep“ v titulku? • Vepřové plátky podle receptu našich prababiček. • Stará česká kuchyně prostě nemá chybu. • Vepřová…
Číst celé »
Hlavní jídla

Pštrosí vejce a karbanátky i pro ty, kteří nemohou nebo nechtějí smažená jídla

Dušená pštrosí vejce a dušené karbanátky – klasika, ale trochu jinak. • Nesmíte, nemůžete, nechcete smažené? Zkuste dušené. • Pštrosí vejce dušená v jemné omáčce. • Dušené karbanátky s cibulovou šťávou.…
Číst celé »