Nápoje

Jablečné, hruškové, šípkové i bezinkové víno. Recepty na vína z podzimních plodů a darů přírody

Ovocná vína, recepty. • Bezinkové, hruškové, jablečné, šípkové nebo trnkové víno? Podle chuti, zvědavosti nebo možností. • Co s padanými jablky? Zkuste víno. • Hruškové víno také není špatné. • Šípkové…
Číst celé »
Hlavní jídla

Hovězí líčka na víně. Proč se hovězí líčka „rýmují“ se jménem Zdeněk Pohlreich?

Hovězí líčka na víně, recept. • Kde má kráva líčka? • Hovězí líčka: Opravdu je "vynalezl" Mistr Pohlreich? • Proč hovězí líčka dřív nikdo neznal? • A proč byla líčka nějakou dobu velkou…
Číst celé »
Hlavní jídla

TOP recepty: Kořeněný králičí předek, zelné knedlíky se zelím a polévka s játrovými knedlíčky

Zelné knedlíky se zelím a kořeněný králičí předek, recept. • Zelné knedlíky, není to chyba? Není. • Zelné knedlíky se zelím, není to hloupost? Není. • Celozrnné zelné knedlíky – inovace starého receptu. • Jak…
Číst celé »
Hlavní jídla

Francouzské brambory na 7 způsobů. Zapečené brambory se salámem, uzeným i kuřecím masem

Zapečené brambory, recepty. • Proč jsou francouzské brambory tak oblíbené? Protože jsou české. • Proč není žádný kastrol na zapečené brambory dost velký? Protože jsou výtečné. • Francouzské brambory z vařených brambor, nebo…
Číst celé »