Máslová dýně: Dezerty, moučníky, krémy, polévky, pomazánka, hranolky a další dýňové pochoutky
Recepty z máslové dýně, tipy. • Výborné pečené dýňové hranolky jako příloha i zdravé mlsání. • Dýňová polévka, která vezme dech. • Něžný dýňový krém karamel. • Máslová dýně v masových i zeleninových ragú.…
Patizon: Víc než 10 receptů na „létající talíře“ z podzimní sklizně
Patizon, recepty. Bělavé létající talíře nebo snad ozdobné atletické disky? To jsou patizony (patisony), oblíbená podzimní plodina vhodná k všemožným úpravám. Vyzkoušíte recept na patizon opékaný s cibulí? Ragú s patizonem?…
Lilek a jeho různé úpravy: Zapečený, plněný, smažený. Špíz z lilku. Musaka i pomazánka
Lilek baklažán – recepty. • Současné lilky už nejsou hořké. • Vaření v malé domácnosti – vaření z lilku. • Zapečený lilek. Lilek s nádivkou: za málo peněz opravdu hodně muziky. • Špíz z lilku,…
Václavky a šupinovky v kuchyni: Houbové omáčky i recept na smetanovou polévku s houbami
Václavky a šupinovky: recepty na smetanovou polévku a klasické houbové omáčky. • Houby václavky a šupinovky nemusejí skončit jen v octovém nálevu. • Chcete si pochutnat? Zkuste elegantní smetanovou polévku…
Pečárky: Jak si pochutnat na polních žampionech. Recepty z hub 10x jinak
Pečárka, polní žampion, recepty a tipy. • Pečárky na talíři od rána do večera. • Pečárka s vejci k snídani. • K obědu polévka s pečárkou a smažené polní žampiony. • Příště ragú…
Hovězí líčka na víně. Proč se hovězí líčka „rýmují“ se jménem Zdeněk Pohlreich?
Hovězí líčka na víně, recept. • Kde má kráva líčka? • Hovězí líčka: Opravdu je "vynalezl" Mistr Pohlreich? • Proč hovězí líčka dřív nikdo neznal? • A proč byla líčka nějakou dobu velkou…
TOP recepty: Kořeněný králičí předek, zelné knedlíky se zelím a polévka s játrovými knedlíčky
Zelné knedlíky se zelím a kořeněný králičí předek, recept. • Zelné knedlíky, není to chyba? Není. • Zelné knedlíky se zelím, není to hloupost? Není. • Celozrnné zelné knedlíky – inovace starého receptu. • Jak…
Francouzské brambory na 7 způsobů. Zapečené brambory se salámem, uzeným i kuřecím masem
Zapečené brambory, recepty. • Proč jsou francouzské brambory tak oblíbené? Protože jsou české. • Proč není žádný kastrol na zapečené brambory dost velký? Protože jsou výtečné. • Francouzské brambory z vařených brambor, nebo…
Pstruží hody: Nejlepší recept na pečeného pstruha a 16 dalších pstružích receptů
Nejlepší recept na pečeného pstruha? To není jen pstruh na másle pečený v troubě. • Pečený pstruh, recepty. • Kde vzít pstruha, a nekrást? • Co se pstruhem, když není vykuchán? • Mýty kolem…
Květák jako mozeček 10x jinak. S bršlicí, jako palačinky na slano i na topinky
Květák na cibulce, květák jako mozeček – recepty. • Květákový mozeček? Proč se říká květák jako mozeček? Chutná květák jako mozeček? A nebo květák jako mozeček vypadá? • Obměny dušeného květáku. • Květák…
Smažený květák. Tipy a triky, jak se pracnému jídlu „dostat na kobylku“
Smažený květák: tipy a recepty. • Obalovaný květák, zelenina na nedělním stole. • Nejoblíbenější zeleninové jídlo? Smažený květák. • Pracné obalování květáku? Chce to racionalizaci práce. • Květák smažený v těstíčku: Také dobré.…
Recepty z cukety: Plněné zapečené mladé cukety. Atraktivní pokrm, který nezatíží zažívání ani kapsu
Plněné zapečené cukety, recepty a tipy. • Plněná cuketa, nejlepší efektní pokrm skoro zadarmo. • Čím plnit cukety? • Cuketové nádivky. Jde to i bez obligátní šunky a eidamu. • Fašírky, sekaninky, míšeninky, nádivky –…
Osm odstínů dušené mrkve aneb Dušená mrkev s vepřovým masem i bez masa na osm způsobů
Dušená mrkev a dušená mrkev s vepřovým masem a brambory, recepty. Dušená mrkev, chutě se mění. • Kde jedí muži dušenou mrkev? • Dušená mrkev s masem, a nebo vepřové s mrkví?…
Krůtí filet s hořčičnou smetanovou omáčkou. Jídlo, které má „šmrnc“
Krůtí filet s hořčičným přelivem, recept. Máte rádi pepřovou omáčku? Tak zkuste smetanový přeliv s hořčičným semínkem. • Krůtí filet s omáčkou jen ze tří ingrediencí. Chutná skvěle. • Pikantní úprava bez průmyslových…
Králík recepty: Bezkonkurenční králík na smetaně s celozrnným knedlíkem
Bezkonkurenční králík? Králík na smetaně, králík na divoko – recept. Jak udělat králíka na smetaně, aby skvěle chutnal a bez obtíží se jedl? • Výběr zeleniny a koření pro králíka na…