Hlavní jídla

Bílé fazole: Trenčiansky jemný párok s fazuľou, fazole na kyselo i fazolový guláš. Vyzkoušejte

Bílé fazole, recepty. • Je bílá fazole jiná než barevná? • Záleží na barvě fazolí? • Jak dlouho vařit bílé fazole. • Co jsou zadělávané bílé fazole? • Retro: Trenčiansky jemný párok s fazuľou. • Historie:…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Protýkané hovězí žebro a protýkaný hovězí krk. I přední hovězí bude delikatesou

Přední hovězí protýkané, recepty a tipy.  • Aby přední hovězí nebylo jako podrážka k pohorkám. • Protýkané hovězí žebro pomalu tažené. • Kouzlo pomalé úpravy. • Při jednom vaření dvě odlišná jídla. • Protýkaný hovězí…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Ražniči chutná i „baví“. 10 osvědčených receptů na špízy na špejli, na plechu v troubě i v remosce

Ražniči: Deset receptů. • Špíz, šašlik, souvlaki? V českých poměrech se stalo zvykem používat výrazu ražniči. • Budeme se přít o správnosti názvu, a nebo raději vařit? Vařit. • Recepty: ražniči s nakládanou kapií,…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Máslová dýně: Dezerty, moučníky, krémy, polévky, pomazánka, hranolky a další dýňové pochoutky

Recepty z máslové dýně, tipy. • Výborné pečené dýňové hranolky jako příloha i zdravé mlsání. • Dýňová polévka, která vezme dech. • Něžný dýňový krém karamel. • Máslová dýně v masových i zeleninových ragú.…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Lilek a jeho různé úpravy: Zapečený, plněný, smažený. Špíz z lilku. Musaka i pomazánka

Lilek baklažán – recepty. • Současné lilky už nejsou hořké. • Vaření v malé domácnosti – vaření z lilku. • Zapečený lilek. Lilek s nádivkou: za málo peněz opravdu hodně muziky. • Špíz z lilku,…
OTEVŘÍT