Hlavní jídla

„Paprika“ z vepřové plece versus kuře na paprice se zakysanou smetanou a kapií

Vepřové na paprice se smetanou, po němž se rodina „utluče“. • Žádné chemické koření, jenom poctivé vaření. • K omáčce noky jako příloha? Chutné krupicové noky, které se určitě povedou. • Nemůžete být…
Číst celé »
Hlavní jídla

Červené fazole pro pestrý jídelníček: Fazolová polévka z červených fazolí, fazolový salát i buřtguláš

Zdravá červená fazolačka. Trochu jiná fazolová polévka z červených fazolí. • Jak chutná fazolová polévka od babičky. •  I Zdeněk Pohlreich vaří luštěniny. • Vaříme z červených fazolí. • Fazole nejsou dietní, ale jsou zdravé.…
Číst celé »
Hlavní jídla

Omáčka jako hlavní chod? Proč ne, když to je hodolanská nebo kyselka se smetanou

České kyselky versus hodolanská omáčka. • Kyselka z králíka, kuřete či z hub. • Jedla hodolanku, narodilo se jí krásné zdravé dítě. • Tradiční venkovské bílé omáčky. • Střední Morava nebo východní Čechy? • Kyselky se…
Číst celé »