Hlavní jídla

Ovocné kynuté knedlíky si přezdívku „blbouny“ skutečně nezaslouží

Ovocné kynuté knedlíky, recepty. S jahodami, borůvkami nebo švestkové? • Kynuté knedlíky s ovocem, ozdoba československé kuchyně. • Proč se kuchařky brání přípravě ovocných kynutých knedlíků? • Jak postupovat, aby se kynutý knedlík…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Květ černého bezu: Bez bezu je lékárnička skoro prázdná a jarní jídelníček pustý – recepty

Recepty z květu bezu černého. Květy černého bezu v lidovém léčitelství i v kuchyni. • Proč keře kvetoucího černého bezu nenecháme bez povšimnutí. • Černý bez prý vyléčí 99 chorob. • Jak sušit…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Kapr na česneku, kapří hranolky a ještě devatero způsobů, jak připravit kapra nejen na Velikonoce

Kapr sváteční – recepty. • Co na Velký pátek? Velikonočního kapra. • Proč jíst kapra na Velký pátek? • Oblíbené: Česnekový kapr pečený s cibulí nebo kapří hranolky s pepřem a citronem.…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Guláš z hovězího krku, hovězí krk konfitovaný i gulášová polévka od babičky

Hovězí krk, recepty. • Nebojíme se hovězího masa a nakupujme ho v řeznictví. • Co uvařit z hovězího krku? • Nemáte čas na vaření? Vařte pomalu! • Recept na vynikající guláš z hovězího krku dušený v troubě.•  Anebo máte…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Vepřové řízky na sardeli, hřebíčková rýže, švestkový kysel. Tak vařily prababičky

Vepřová krkovice na sardeli, recept. • Vepřové řízky s rýží? Není to „překlep“ v titulku? • Vepřové plátky podle receptu našich prababiček. • Stará česká kuchyně prostě nemá chybu. • Vepřová…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Pštrosí vejce a karbanátky i pro ty, kteří nemohou nebo nechtějí smažená jídla

Dušená pštrosí vejce a dušené karbanátky – klasika, ale trochu jinak. • Nesmíte, nemůžete, nechcete smažené? Zkuste dušené. • Pštrosí vejce dušená v jemné omáčce. • Dušené karbanátky s cibulovou šťávou.…
OTEVŘÍT