Zapečené velké bílé máslové fazole s kuřetem kontra zapečené barevné fazole s vepřovým. Které úpravě dáte přednost?
Zapečené fazole velké bílé, a fazole barevné, recepty. • Zapečené fazole? Každý druh fazolí bude chutnat jinak. • Zapečené velké bílé máslové s kuřecí pečínkou. • Nebo jindy zase zapečené…
Čedarová omáčka, královna sýrových omáček k těstovinám, masu i k zelenině
Čedarová omáčka, recepty. • Čedarová omáčka není doma v Itálii, i když se hodí k těstovinám. • Čedarovou omáčkou se také dochucuje maso a zelenina. • Čedarová omáčka nepotřebuje koření. • Omáčka…
Grenadýrský pochod a uhlířina. Pokrmy levné, syté, bezmasé, postní. A chutné
Grenadýrský pochod a uhlířina, recepty. • Pro někoho vzpomínka na dávné jídlo, pro jiného velká neznámá. • Grenadýrský marš je vojenské jídlo známé i ve světě. • Uhlířina je skoro…
Kuře pečené na zelí. Novodobá klasika, na kterou by se nemělo zapomenout
Kuře pečené na zelí, recept a tipy. • Kuře na zelí - pro pohodlí kuchaře, anebo pro výtečnou chuť pokrmu? • Proč se už nemusí říkat "Kuře jako kachna". •…
Buřty na pivu: Sedmero vyzkoušených variant a recept paní Rettigové navíc
Špekáčky pečené na pivu, recepty. • Buřty na černém pivu. • Špekáčky upravené na pivu světlém. • Uzenky se slaninou, rajčaty a pivem. • Nebo snad čertíci pečené v černém pivu…
Zadělávaný zelený hrášek nejen na Zelený čtvrtek
Zadělávaný hrášek, recepty. • Hrášek jako příloha k masu. • Hrášek – jmenovatel jídel bezmasých. • Co postního na Zelený čtvrtek? Třeba zelený hrášek. • Zadělávaný hrášek na cibulce. • Hrášek…
Velikonoční menu: Jehněčí kotlety se smetanovým špenátem
Jehněčí kotlety se smetanovým špenátem, recept. • Nepřehledná situace se skopovým masem na českém trhu. • Kdy jindy kupovat jehněčí, když ne na Velikonoce? • Budeme stále jíst jen beránky…
Kyjevský kotlet a kyjevský závitek. Podobná jídla, anebo jen stejné pojmenování?
Kyjevský závitek a kyjevský kotlet, přesné recepty. • Co je kyjevský závitek? • Jak chutná a jak se připravuje? • A co je kyjevský kotlet? • Z jakého masa se…
Jitrnicový prejt: Rozborka a sborka klasické české masopustní krmě
Domácí vepřový prejt, recepty, tipy. • Z čeho připravit prejt, když není prase, ale jen řeznický obchod? • Jaké maso koupit na domácí prejt? • Upéct buchtu do jitrnic není…
Gallo pinto, atribut střední Ameriky. „Kropenatý kohout“, pokrm na celý den
Gallo pinto, kropenatý kohout, recept, tipy. • O kuchyni střední Ameriky někdy panují trochu zidealizované představy. • Realita všedních dní je prozaická. • Hlavním a denním pokrmem místních, a to…
Hrachová kaše: S uzeným masem, opečenou klobásou nebo volským okem?
Hrachová kaše, recepty a tipy. • Za pár korun koupit základní surovinu na čtyři porce nutričně hodnotného teplého jídla? • Surovinu všeobecně dostupnou, zdravou a chutnou? • Za pár korun…
Zpět ke kořenům: Obyčejné, klasické karbanátky. Aby se na ně nezapomnělo
Klasické české karbanátky, recepty. • Abychom pro samé delikátní speciality nepřišli o klasický, docela obyčejný karbanátek. • Kde se vzal „pravzor“ českého karbanátku chutnajícího česnekem a vonícího majoránkou? • Byly…
Kachna pečená na divoko s dušenou rýží. Oběd pro svátek dobrého jídla
Kachna pečená na divoko, recept. • Naprosto měkká kachní pečínka se zlatohnědou vykřupanou kůží. • Vyvážená a tradiční chuť klasické směsi divokého koření dokonale ladící s tmavým kachním masem. •…
Aby sekaná pečeně nepopraskala, i když při její přípravě experimentujeme
Aby domácí sekaná pečeně nepraskla, tipy, triky. • Klasický recept na sekanou pečeni našich babiček. • Používaly směs hovězího a vepřového mletého masa. • Sekaná pečeně na zelenině. • Sekaná…
Růžičková kapusta s bramborovou kaší. Nebo chcete-li: Kapustičky se slaninou
Zadělávaná růžičková kapusta na slanině, recept. • Růžičková kapusta, anebo kapustičky? • Kapustové růžičky jsou elegantní. • Kapustové růžičky jsou v celém světě "in". • Do chuti kapustiček dost často…