Moučníky, dezerty

Německá vánoční štóla se dobře vyjímá i na českém vánočním stole

Vánoční štóla, recept. • Proč dělat německou štólu, když můžeme upéct "echt" českou vánočku? Existuje několik důvodů. • Štóla přijde k chuti, když už se na vánoční cukroví nemůžeme ani podívat. • Štólou můžeme…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Pravý hospodský hovězí guláš. Jak se připravoval podle bývalé normy „pro hospody?“

Hovězí guláš z kližky podle ČSN, recept. • Skutečně originální recept na hospodský guláš? To je guláš podle někdejších "hospodských" norem! • Guláš podle staré normy, to je nevyvratitelné alibi. •  Ale…
OTEVŘÍT
Poctivé polévky

Štědrovečerní rybí polévka. Že ji nejíte? Možná nadešel čas vyzkoušet ji

Rybí polévka štědrovečerní, recepty. • Milionkrát jinak, a přesto stále stejně. • Nemáte rádi rybí polévku? Lze si ji oblíbit i dodatečně. • Páchne rybí polévka rybinou? Kdepak, voní máslem a muškátem. • Recept na domácí rybí…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Studené rybí speciality, které nenabourají rozpočet: domácí saláty z kapra i makrely, pomazánka a rybí aspik

Rybí speciality, recepty. • Levné a celoročně dostupné ryby ve studené kuchyni. • Vynikající rybí salát z kapra zvaný rožmberský: recept podle bývalé normy. • Šlehaná rybí pomazánka z makrely…
OTEVŘÍT
Moučníky, dezerty

Adventní tip: Perníkový chlebíček s ovocem, ořechy a pomerančovou polevou

Adventní perníkový chlebíček, recept. • Čím voní advent? Perníkovým kořením a citrusovými plody. • Čím chutná advent? Sušeným ovocem, ořechy a kaštany. • Adventní perníkový chlebíček splňuje všechny př;• Advent, doba přátelských setkávání. Nad…
OTEVŘÍT
Domácí pomazánky, paštiky

Domácí vepřové sádlo aneb Když slečna umí vyškvařit sádlo, může se vdávat

Škvaření vepřového sádla, tipy, triky, zkušenosti. • Jak správně vyškvařit sádlo a jak vznikají š;• Proč se domácí vepři vyznačovali těžkou obezitou. • Rok staré sádlo v ložnici. • Jak se škvařilo sádlo…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Jíte ledvinky? A víte, jak je připravit před vařením? Vepřové ledvinky dušené na cibulce, po uhersku i jako zabíjačkový guláš

Ledvinky, návod, recepty, tipy. • Jíte ledvinky? • Nebo přesněji: Jedli jste někdy ledvinky? • Kde jíte ledvinky? • Můžete je totiž jíst i doma. • Jak ledvinky připravit před samotným vařením. •  Co je…
OTEVŘÍT

Poctivé polévky

Ať se jí říká rajská nebo rajčatová polévka, z čerstvých rajčat je vždy výtečná

Rajská polévka, recepty. • Kdy chutná rajská polévka nejlépe? Když je z čerstvých rajčat.  • Aby rajčatová polévka nechutnala jako kečup.  • Co do rajčatové polévky? Třeba cizrnu.  • Lze polévku uvařit ze…
OTEVŘÍT