Hlavní jídla

Lilek a jeho různé úpravy: Zapečený, plněný, smažený. Špíz z lilku. Musaka i pomazánka

Lilek baklažán – recepty. • Současné lilky už nejsou hořké. • Vaření v malé domácnosti – vaření z lilku. • Zapečený lilek. Lilek s nádivkou: za málo peněz opravdu hodně muziky. • Špíz z lilku,…
Číst celé »
Hlavní jídla

Václavky a šupinovky v kuchyni: Houbové omáčky i recept na smetanovou polévku s houbami

Václavky a šupinovky: recepty na smetanovou polévku a klasické houbové omáčky. • Houby václavky a šupinovky nemusejí skončit jen v octovém nálevu. • Chcete si pochutnat? Zkuste elegantní smetanovou polévku…
Číst celé »
Nápoje

Jablečné, hruškové, šípkové i bezinkové víno. Recepty na vína z podzimních plodů a darů přírody

Ovocná vína, recepty. • Bezinkové, hruškové, jablečné, šípkové nebo trnkové víno? Podle chuti, zvědavosti nebo možností. • Co s padanými jablky? Zkuste víno. • Hruškové víno také není špatné. • Šípkové…
Číst celé »
Hlavní jídla

Hovězí líčka na víně. Proč se hovězí líčka „rýmují“ se jménem Zdeněk Pohlreich?

Hovězí líčka na víně, recept. • Kde má kráva líčka? • Hovězí líčka: Opravdu je "vynalezl" Mistr Pohlreich? • Proč hovězí líčka dřív nikdo neznal? • A proč byla líčka nějakou dobu velkou…
Číst celé »