Hlavní jídla

Vaříme bez masa: Zapečené brambory s cuketou nebo brambory s květákem zapečené v bešamelu

Zapečené brambory, bezmasé recepty. • Co s mladou cuketou? Zapečené brambory! • Na čem si ještě pochutnat? Na bramborách zapečených s květákem. • Tradiční vejce, obligátní sýr, anebo jemný bešamel na zapékání?…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Dnešní menu: Květákový nákyp s uzeným masem, nové brambory. Dobrou chuť

Květákový nákyp s uzeným masem, recept. • Co dobrého, rychlého a málo pracného připravit z květáku? Nákyp s uzeným masem. • Co ke květákovému nákypu? Nové brambory a salát. • Komu chutnají neoškrábané brambory? • Jaký je…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Krokety jako kuličky, placičky, pavézky i malé šišky: Prostě chutná příloha k omáčkám a dušené zelenině, ale i samostatné jídlo

Přílohové krokety, recepty. Krokety, kroketky, smaženky, opečenky, pavézky, placičky – mnoho názvů, ještě víc receptur. • K čemu se krokety hodí a k jakým jídlům krokety nepodávat.  • Prý jsou krokety „totálně out“.…
OTEVŘÍT
Poctivé polévky

Květáková polévka: Všechny své přednosti uplatní květák v polévkách. Tipy, recepty

Květáková polévka, tipy, triky, recepty. • Jak připravit klasickou květákovou polévku podle ČSN? • Květákovou polévku podle babičky korunuje muškát. • Květáková polévka sváteční a všednodenní. • Co dává bílé květákové polévce vůni a…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Co to je, když se řekne rizoleta. Špenátové rizolety z žitné mouky a odlehčená verze květákových rizolet

Květákové rizolety a rizolety se špenátem - recepty. • Rizolety – “vyšší dívčí” domácího vaření. • Rizolety vyžadují společnost. • Nudíte se? Udělejte svým blízkým rizoletky. • Jak vznikla z…
OTEVŘÍT