Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku
Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? • Není to sulc. • A přece má pokrm se sulcem něco společného: Vepřové maso a rosol.…
Salát Rumcajs. Originál, tak jej připravovala Manka, ale i československé výrobny lahůdek
Přesnídávkový salát Rumcajs, receptura ČSN 524 18. • Kde hledat originál recept na salát Rumcajs? • U Manky v Řáholci? • Raději na serveru • Nebo ve sbírkách kdysi závazných…
Retro: Salát tlačenkový, bulharský a z volské tlamy. Zadáno hlavně pro muže
Tlačenkový salát, bulharský salát, saláty z volské tlamy; receptury. • Saláty podle ČSN? • Jeden někdy žasne. • Tlačenkový salát? To není výmysl, i na něj byla norma. • Bulharský…
Aspikový dort. Lidová škola aspiků (LŠA), aspikový rychlokurs
Aspikový dort, instruktáž. Vítejte v LŠA, Lidové škole aspiků. Jak udělat aspikový dort snadno a rychle? Aspikový dort lze vytvořit snadno, ale nikoliv rychle. Kde se dělají chyby, a jak…
Čajovky, maceška, teewurst, metský salám. Jak se v nich vyznat a jak je použít ve studené kuchyni?
Čajovka ve studené kuchyni, recepty, tipy. • Proč je čajovka čajovka? Protože čajovky jsou československou verzí německých teewurstů. • Maceška, mazací buřt, čajovka, metský nebo métský salám. Co je správně?…
V hlavní roli Niva. Recept na saláty a chlebíčky s Nivou podle ČSN, plus lidové pomazánky z Nivy
Niva ve studené kuchyni, retro receptury. • Po čem chutnal salát z Nivy podle bývalých ČSN? Po Nivě. • Základní surovina na nivové chlebíčky? Sýr s modrou plísní Niva. •…
Ruské, pražské a Henri vejce. Vejce Kasino a vaječný žabák. K tomu cibulová veka
Obložená vejce, receptury podle bývalých československých státních norem. Ruské vejce, pražské vejce, Henri vejce. Je mezi nimi rozdíl? • Není to jen různé pojmenování téhož? • Jak udělat ruské vejce doma,…
Rybí salát z makrely aneb My se ani mrazených makrel nebojíme
Rybí salát z makrely inspirovaný recepturou 50454 podle bývalé ČSN. • Domácí rybí salát ze zmrazené makrely. • Kde brát mořské ryby a neutratit majlant? • Makrela nemusí být jenom pečená. • Co říkají bývalé…
Saláty z bílých fazolí: švýcarský a křenový podle bývalé ČSN či s karí a s červenou řepou?
Bílá fazole v salátech, recepty a tipy. • Švýcarský salát s fazolemi a křenové fazole - to jsou "čistokrevné" saláty podle původních československých receptur pro studenou kuchyni. • Bez průkazu…