Domácí pomazánky, paštiky

Čajovky, maceška, teewurst, metský salám. Jak se v nich vyznat a jak je použít ve studené kuchyni?

Čajovka ve studené kuchyni, recepty, tipy. • Proč je čajovka čajovka? Protože čajovky jsou československou verzí německých teewurstů. • Maceška, mazací buřt, čajovka, metský nebo métský salám. Co je správně?…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Ruské, pražské a Henri vejce. Vejce Kasino a vaječný žabák. K tomu cibulová veka

Obložená vejce, receptury podle bývalých československých státních norem. Ruské vejce, pražské vejce, Henri vejce. Je mezi nimi rozdíl? • Není to jen různé pojmenování téhož? • Jak udělat ruské vejce doma,…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Saláty z bílých fazolí: švýcarský a křenový podle bývalé ČSN či s karí a s červenou řepou?

Bílá fazole v salátech, recepty a tipy. • Švýcarský salát s fazolemi a křenové fazole - to jsou "čistokrevné" saláty podle původních československých receptur pro studenou kuchyni. • Bez průkazu…
OTEVŘÍT