Martinské rohlíčky bez kynutí i klasické recepty na martinské rohlíky s makovou či ořechovou náplní
Svatomartinské rohlíčky - recept. Martinské rohlíčky a rohlíky, recepty. • Martinské rohlíčky z křehkého těsta. • Martinské rohlíčky z těsta tvarohového. • Pro klasiky: martinské rohlíky kynuté. • Martinský rohlík má makovou nádivku.…
Kterak se vaří kaldoun, drůbková polévka, v naší rodině. A jak se kaldoun dělá u vás?
Kaldoun, recept na drůbkovou polévku. • Co je kaldoun? • Kaldoun je polévka z drůbků. • Jaká polévka na sváteční stůl? Tradice káže – kaldoun. • Jak uvařit správný kaldoun? •…
Řepánky: Kdo jednou zkusil, nezapomene. Recept na kynuté buchty s mákem a cukrovkou
Řepánky: recept na kynuté buchty s mákem a cukrovkou. • Makové buchty? Není nad řepáky. • Kde se pečou řepánky? • Cukrová řepa se stává nedostatkovým zbožím. • Jak se dělají pravé…
Kachní roláda? Základem je umět vykostit kachnu. Pak už jde všechno jako po drátku
Roláda z vykostěné kachny, postup a recept. • Českým kuchyním dominuje pečená kachna - kachní roláda je změna. • Jak vykostit kachnu. • Proč kachnu vykosťovat. • Z jedné kachny čtyři stejně hodnotné porce.…
Bramborové placky od babičky vs. slovenské lokše z vařených brambor
Bramborové placky - recept od babičky • Bramborové placky z vařených brambor, to jsou „opravdicky pravé“ bramborové placky. • Dáte si klasické bramborové placky s povidly nebo makovou nádivkou? • Co je to…
Bio kačer, nebo zmrazená kachna? Sváteční kachna pečená na kmínu, se zelím a knedlíkem
Pomalu pečená kachna - jak se peče kachna mražená? • A jak se dělá pečínka z „bio“ kačera? • Nejoblíbenější způsob pečení kachny v troubě • Jak péct kachnu, aby se…
Buchty jako od babičky: Recept na pravé kynuté buchty se švestkami
Buchty jako od babičky. • Dneska upeču slíváky, nebo slíváci? • Když švestková buchta, tak z kynutého těsta. • Recept na kynuté buchty se švestkami. • Pravé české buchty jako malované. • K podzimu patří český slívák. •…
Domácí paštika – recepty: Poctivě uvařená domácí játrová paštika vydrží i několik měsíců
Paštiky z myší a pavouků. • Játrový krém dobrý, paštika lepší. • Mám orazítkovaná játra. • Játra alkoholem neztvrdnou. • Recept na paštiku bez myší. • Jedna paštika třikrát jiná. •Paštika…