Plumlovský řízek se dočkal padesátin
Plumlovský řízek, regionální hospodská specialita, recept. • Kdo ví, co je plumlovák? • Jak se do menu restaurací zapsal Páclův plumlovský řízek. • Padesáté výročí regionální speciality. Je to důvod…
Retro: Vepřový závitek na smetaně podle ČSN
Vepřový závitek na smetaně, receptura dle ČSN. • To není vepřový ptáček. • Ani španělský ptáček se svíčkovou omáčkou. • Dokonce to není ani ptáček ala svíčková. • A už vůbec ne "svíčptáček". • Je…
Vepřové ragú po zahradnicku. K mrkvi a bramborám ještě alespoň dva druhy zeleniny
Vepřové ragú po zahradnicku, recept. • Nakrmíme čtyři lidi čtvrt kilem masa? Nakrmíme, když uvaříme vepřové ragú s mrkví a bramborami. • Hledím, aby k bramborám a mrkvi přišly ještě…
Vepřový guláš na černém pivu. Pivovarská specialita „home made“
Vepřový guláš s černým pivem, recept. • Jak připravit pivní guláš? • Musí být pivní guláš z vepřového masa? • Vepřový guláš z plecka nebo kýty. • Proč maso podlévat černým pivem? • Mohou jíst pokrm…
Retro: Originál hamburská vepřová kýta. Podle bývalé celostátní normy
Hamburská vepřová kýta, někdejší norma 13108. • Hamburská vepřová kýta podle šéfkuchařů? • Jak připravit hamburskou vepřovou kýtu podle "original" retro receptu. • Vyplatí se dělat doma hamburskou kýtu? • Není jednodušší zajít na hamburskou…
Pikantní vepřová roláda s fermentovaným salámem. Proč vařit z drahého salámu?
Pikantní vepřová roláda s nádivkou ze suchého fermentovaného salámu a paprikové pasty, tip a recept. • Plněná vepřová roláda někdy žádá změnu. • Roláda z vepřové kýty nebo pečeně. • Kvalita nahradí kvantitu. • Proč je…
Co na sváteční stůl? Plněnou vepřovou kýtu nebo plněné pečené vepřové kotlety
Plněná vepřová kýta a plněné kotlety, recepty. • Proč maso plníme? • Výhody plněného masa. • Jak vytvořit „kapsu“ a neproříznout maso. • Čím kapsy v mase naplnit aneb Obejdeme se bez šunky…
Ražniči chutná i „baví“. 10 osvědčených receptů na špízy na špejli, na plechu v troubě i v remosce
Ražniči: Deset receptů. • Špíz, šašlik, souvlaki? V českých poměrech se stalo zvykem používat výrazu ražniči. • Budeme se přít o správnosti názvu, a nebo raději vařit? Vařit. • Recepty: ražniči s nakládanou kapií,…
Plněná vepřová kýta na zázvoru: Zajímavý oběd, chutná večeře a výtečné pohoštění
Recept na plněnou vepřovou kýtu na zázvoru. • Plněná vepřová kýta – málo práce, velký efekt. • Zázvor - chuť, která nám je blízká. • Jeden recept: oběd, večeře i…