Hlavní jídla

Hovězí líčka na víně. Proč se hovězí líčka „rýmují“ se jménem Zdeněk Pohlreich?

Hovězí líčka na víně, recept. • Kde má kráva líčka? • Hovězí líčka: Opravdu je "vynalezl" Mistr Pohlreich? • Proč hovězí líčka dřív nikdo neznal? • A proč byla líčka nějakou dobu velkou…
Číst celé »
Hlavní jídla

„Paprika“ z vepřové plece versus kuře na paprice se zakysanou smetanou a kapií

Vepřové na paprice se smetanou, po němž se rodina „utluče“. • Žádné chemické koření, jenom poctivé vaření. • K omáčce noky jako příloha? Chutné krupicové noky, které se určitě povedou. • Nemůžete být…
Číst celé »
Poctivé polévky

Špenátová polévka podle Pohlreicha: Superpolévka z čerstvého špenátu

Špenátová polévka podle Pohlreicha | Základem Pohlreichova receptu na výbornou špenátovou polévku je čerstvý listový špenát a tzv. blanšírování, díky kterému si špenátová polévka zachová krásně zářivou zelenou barvu. Krémovou špenátovou…
Číst celé »