Hlavní jídla

Máslová dýně: Dezerty, moučníky, krémy, polévky, pomazánka, hranolky a další dýňové pochoutky

Recepty z máslové dýně, tipy. • Výborné pečené dýňové hranolky jako příloha i zdravé mlsání. • Dýňová polévka, která vezme dech. • Něžný dýňový krém karamel. • Máslová dýně v masových i zeleninových ragú.…
OTEVŘÍT

Lilek a jeho různé úpravy: Zapečený, plněný, smažený. Špíz z lilku. Musaka i pomazánka

Lilek baklažán – recepty. • Současné lilky už nejsou hořké. • Vaření v malé domácnosti – vaření z lilku. • Zapečený lilek. Lilek s nádivkou: za málo peněz opravdu hodně muziky. • Špíz z lilku,…
OTEVŘÍT

Hovězí líčka na víně. Proč se hovězí líčka „rýmují“ se jménem Zdeněk Pohlreich?

Hovězí líčka na víně, recept. • Kde má kráva líčka? • Hovězí líčka: Opravdu je "vynalezl" Mistr Pohlreich? • Proč hovězí líčka dřív nikdo neznal? • A proč byla líčka nějakou dobu velkou…
OTEVŘÍT

TOP recepty: Kořeněný králičí předek, zelné knedlíky se zelím a polévka s játrovými knedlíčky

Zelné knedlíky se zelím a kořeněný králičí předek, recept. • Zelné knedlíky, není to chyba? Není. • Zelné knedlíky se zelím, není to hloupost? Není. • Celozrnné zelné knedlíky – inovace starého receptu. • Jak…
OTEVŘÍT

Francouzské brambory na 7 způsobů. Zapečené brambory se salámem, uzeným i kuřecím masem

Zapečené brambory, recepty. • Proč jsou francouzské brambory tak oblíbené? Protože jsou české. • Proč není žádný kastrol na zapečené brambory dost velký? Protože jsou výtečné. • Francouzské brambory z vařených brambor, nebo…
OTEVŘÍT

Květák jako mozeček 10x jinak. S bršlicí, jako palačinky na slano i na topinky

Květák na cibulce, květák jako mozeček – recepty. • Květákový mozeček? Proč se říká květák jako mozeček? Chutná květák jako mozeček? A nebo květák jako mozeček vypadá? • Obměny dušeného květáku. •  Květák…
OTEVŘÍT

Smažený květák. Tipy a triky, jak se pracnému jídlu „dostat na kobylku“

Smažený květák: tipy a recepty. • Obalovaný květák, zelenina na nedělním stole. • Nejoblíbenější zeleninové jídlo? Smažený květák. • Pracné obalování květáku? Chce to racionalizaci práce. • Květák smažený v těstíčku: Také dobré.…
OTEVŘÍT

Recepty z cukety: Plněné zapečené mladé cukety. Atraktivní pokrm, který nezatíží zažívání ani kapsu

Plněné zapečené cukety, recepty a tipy. • Plněná cuketa, nejlepší efektní pokrm skoro zadarmo. • Čím plnit cukety? • Cuketové nádivky. Jde to i bez obligátní šunky a eidamu. • Fašírky, sekaninky, míšeninky, nádivky –…
OTEVŘÍT

Krůtí filet s hořčičnou smetanovou omáčkou. Jídlo, které má „šmrnc“

Krůtí filet s hořčičným přelivem, recept. Máte rádi pepřovou omáčku? Tak zkuste smetanový přeliv s hořčičným semínkem. • Krůtí filet s omáčkou jen ze tří ingrediencí. Chutná skvěle. • Pikantní úprava bez průmyslových…
OTEVŘÍT
Exit mobile version