Pečený až rozpečený vepřový bůček. K obědu i k namazání na chleba
Pečený vepřový bok, bůček, recept, návod. • Kdo připravuje pečený bůček? Ten kdo má rád klasickou vepřovou pečínku. • Vepřový bok včera a dnes: Co se změnilo? • Vepřový bůček: Co se nezměnilo?…
Bratislavské vepřové plecko, originální recept. Tak to je retro jako hrom!
Bratislavské vepřové plecko, originální recept podle bývalé ČSN. • Jak chutná bratislavské plecko? Výtečně. • Proč se někdy píše "rolovaná" plec? • Jaký smysl má rolování vepřové plece? • Je rozdíl mezi plecí,…
Vepřová žebra pečená v pivní marinádě aneb Když je místo ke grilování pod sněhem
Vepřová žebra pečená na pivu, recept. • Jak se vyznat ve vepřovém mase. • Žebra nebo žebírko? • Marinády na vepřová žebra? Zkušenosti od letního grilu v zahradě lze využít v zimě v kuchyni. • Vepřová…
Známe z Pelíšků: Vepřová na smetaně a typický vídeňský bramborový „knedlik“
Vepřová na smetaně a vídeňský bramborový "knedlik", recept. • Co že to jedli u Krausů na Hod boží? • Jak připravit vepřovou pečeni na smetaně? • Byl to nefalšovaný typický suchý vídeňský bramborový…
Z krkovice nebo pečeně nejlepší vepřové na kmínu. Jak na to, aby vepřové na kmínu nebylo mdlé, šedé, nudné a fádní
Vepřové na kmínu, recept. • Jak postupovat, aby nevznikl pokrm šedý, nudný. • Finta nespočívá v přidaném koření, ale v technologii. • Co kdysi věděla každá „hausfrau“? • Vepřová krkovice i pečeně. Nejlepší recepty. • Vepřové na…
„Pepřová vepřová krkovice pečená“ neboli S cibulí pečená krkovice jedna báseň
Pečená vepřová krkovice s pepřem a cibulí, recept. • Když na grilování není doba a u řezníka se směje pěkná krkovička. • Nejlepší recepty? Mnohdy ty nejprostší. • Lákadla k vyzkoušení receptu: Vepřová krkovice…
Co na sváteční stůl? Plněnou vepřovou kýtu nebo plněné pečené vepřové kotlety
Plněná vepřová kýta a plněné kotlety, recepty. • Proč maso plníme? • Výhody plněného masa. • Jak vytvořit „kapsu“ a neproříznout maso. • Čím kapsy v mase naplnit aneb Obejdeme se bez šunky…
Osm odstínů dušené mrkve aneb Dušená mrkev s vepřovým masem i bez masa na osm způsobů
Dušená mrkev a dušená mrkev s vepřovým masem a brambory, recepty. Dušená mrkev, chutě se mění. • Kde jedí muži dušenou mrkev? • Dušená mrkev s masem, a nebo vepřové s mrkví?…
Vepřové řízky na sardeli, hřebíčková rýže, švestkový kysel. Tak vařily prababičky
Vepřová krkovice na sardeli, recept. • Vepřové řízky s rýží? Není to „překlep“ v titulku? • Vepřové plátky podle receptu našich prababiček. • Stará česká kuchyně prostě nemá chybu. • Vepřová…
Aby se segedínský guláš vždy povedl: Tipy, triky a nejžádanější recepty
Segedínský guláš, recept. • Z jakého masa segedínský guláš? Z vepřového! • Segedínský guláš od babičky? Rady, tipy, zkušenosti. • Kyselé zelí mýtů zbavené. • Segedín bez starostí, segedín v troubě. •…
„Paprika“ z vepřové plece versus kuře na paprice se zakysanou smetanou a kapií
Vepřové na paprice se smetanou, po němž se rodina „utluče“. • Žádné chemické koření, jenom poctivé vaření. • K omáčce noky jako příloha? Chutné krupicové noky, které se určitě povedou. • Nemůžete být…
Vepřové srdce na slanině, nebo raději ze srdíčka guláš?
Recepty od srdce ze srdce. • Jíme zdravě, jíme srdce. • Vepřové srdce, nejlibovější svalovina. • Kde vepřové srdce kupujeme? • Jak upravovat srdce. • Vepřové srdce na slanině, to je tradiční…
Plněná vepřová kýta na zázvoru: Zajímavý oběd, chutná večeře a výtečné pohoštění
Recept na plněnou vepřovou kýtu na zázvoru. • Plněná vepřová kýta – málo práce, velký efekt. • Zázvor - chuť, která nám je blízká. • Jeden recept: oběd, večeře i…
Pečené vepřové koleno kořeněné aneb Vaříme podle literární předlohy
Pečené vepřové koleno | recept. • Uzené vepřové koleno na jižanský způsob. • Kořeněné, pomalu pečené uzené koleno. • Pečené uzené koleno se zeleninou a bramborami. Lepší než od Pohlreicha. • Jak…
Pečené vepřové ocásky, k tomu květák dvou barev s mrkví. Pochoutka
Recept na vepřové pečené ocásky. • Vepřový ocásek není to, co si myslíme. • Z jednoho ocásku oběd pro čtyři lidi. • Vepřový ocásek, nebo křížová kost? • Pečené vepřové ocásky…