Tip nejen velikonoční: Barevná, pikantní a obložená vejce
Pikantní barevná vařená vejce, tip, inspirace. • Znáte vegetariánské utopence? • Bezmasý utopenec je naložené vejce okořeněné stejně jako špekáček. • Chceme dát vařenému vejci nejen pikantní chuť, ale i…
Retro: Vaječná smaženka na chleba? I vaječný řízek z bufetu měl svou normu
Vaječný řízek zdobený, ČSN 61201. • Vaječný řízek na chlebu je jeden z rudimentů socialistické studené kuchyně. • Studené kuchyně? • Vaječný řízek se přece smažil! • Zdoben hořčicí, okurkou…
Ruské, pražské a Henri vejce. Vejce Kasino a vaječný žabák. K tomu cibulová veka
Obložená vejce, receptury podle bývalých československých státních norem. Ruské vejce, pražské vejce, Henri vejce. Je mezi nimi rozdíl? • Není to jen různé pojmenování téhož? • Jak udělat ruské vejce doma,…
Vajíčkový salát: od babičky, podle normy, od Mistra Vrabce a nebo netradičně?
Vajíčkový salát od babičky? • Vajíčkové saláty – 7 receptů. • Vajíčkový salát se salámem, okurkou a na chlebíčky. • Vaječný salát jako z „mlíčáku“ - podle někdejší normy. • Vaječné saláty…