Bůčková roláda: Od špalíku masa s kostmi po plát k zabalení. Plus receptury dle ČSN
Roláda z vepřového boku, recepty. • Že bůček není sorta masa vhodná k rozklepání a sbalení do rolády? • Svého času byly bůčkové rolády docela běžným způsobem úpravy vepřového boku.…
Co s moukou ze zásob? Slané sýrové lívance coby přílohu. Třeba k dušené kapustě a uzenému
Sýrové lívance jako příloha, tip. • Co s moukou, která se nahromadila ve spíži? Slané lívance. • Že se lívance nedělají slané? • Ale ano, už předcházející generace kuchařek je připravovala.…
Zapečené velké bílé máslové fazole s kuřetem kontra zapečené barevné fazole s vepřovým. Které úpravě dáte přednost?
Zapečené fazole velké bílé, a fazole barevné, recepty. • Zapečené fazole? Každý druh fazolí bude chutnat jinak. • Zapečené velké bílé máslové s kuřecí pečínkou. • Nebo jindy zase zapečené…
Pečený až rozpečený vepřový bůček. K obědu i k namazání na chleba
Pečený vepřový bok, bůček, recept, návod. • Kdo připravuje pečený bůček? Ten kdo má rád klasickou vepřovou pečínku. • Vepřový bok včera a dnes: Co se změnilo? • Vepřový bůček: Co se nezměnilo?…
Vinná klobása na trhu = Vánoce za dveřmi. Jak na vinnou klobásu? Recepty, tipy
Bílá vinná klobása, recepty a tipy. • Co je bílá vinná klobása. • Proč je bílá klobása k mání jen v zimě. • Zapečená bílá klobása k večeři všednodenní i štědrovečerní. • Jak…