Zavařování hotových jídel. Zavařujete jídlo na dovolenou? Velký test domácích konzerv. Recepty, tipy, triky
Zavařování hotových jídel, tipy, zkušenosti. Návrat ke konzervám. • Proč se tak stalo? • Zavařovaly naše matky jídlo na dovolenou? • Proč současné ženy zavařují hotová jídla? • Kdy a co má smysl…
Zavařujeme třešně: Třešňový džem s celými kousky ovoce a další způsoby zavařování třešní bez pecek
Třešňové zavařeniny, recepty. • Že nikdo nechce třešňové zavařeniny jíst, protože v nich jsou pecky? Tak třešně zkrátka vypeckujeme. • Jak zavařit třešně? Tipy pro zavařování třešní. • Jak na poctivý třešňový…
Aronie: Recepty na kompoty, džem, perník i domácí likér
Aronie, recepty. • Aronie v kuchyni. Co všechno se z aronie připravuje? • Proč naše prabáby černý jeřáb nenakládaly. • Jak zavařenou aronii využít. • A čím aronie prospívá zdraví?…
Výroba domácího kečupu: Recepty, tipy, zkušenosti. Po stopách kečupu v Česku
Domácí kečup, recepty, tipy a něco navíc. • Recept na kečup z rajčat od babičky? Leda od babičky novodobé • Může být u nás domácí kečup “klasický”? • Retro. Postavení kečupu na časové ose…
Broskvový kompot a broskvový džus: Zavařování broskví se vyplatí
Zavařování broskví, kompot a džus. • Kdy se vyplatí zavařovat broskve. • Broskvový kompot v žebříčku oblíbenosti. • Domácí ekonomika: Co z broskví? Kompot, kompot, kompot. • Zavařených broskví nikdy není dost. • Co…
Pikantní paprikový protlak a jiné finty, jak zpracovat papriky nižší jakosti
Co s méně jakostními paprikami? Zavařit, rozvařit, zmrazit! • Čalamáda se zelím, paprikou a cibulí? • Nebo raději s cuketou? • Horší sorta paprik nesmí znamenat zkažená. • Výhody „dvojkové“ papriky. • Poctivý…
Obyčejná jablečná dřeň, a kolik dobrot se z ní dá připravit! Pro děti i dospělé
Co s přebytkem letních jablek? Ovocná dřeň je řešení. • Jablečná dřeň jako užitečná konzerva. • Jablečná dřeň pro děti, babičky a dědy, ale i pro běžné vaření. • Jablečná…
Kouzlíme se starým mlýnkem na ovoce po babičce: Výroba rybízové marmelády z černého rybízu
Mlýnek na ovoce po babičce a marmeláda z černého rybízu. • Byl jednou jeden mlýnek. • Jak se mlýnek vydal do světa. • Konec mlýnků v Čechách? • Jak se používá odšťavňovací…
Jahody, jahody, jahody. Domácí jahodová marmeláda, kompot, pečené jahody a další recepty
Jak naložit s úrodou jahod ze zahrádky? • Strategický plán na zavařování a konzervaci jahod. • Výborná domácí jahodová marmeláda: klasický recept. • Jak se dělá tuhá jahodová marmeláda? • Jahody pečené v troubě. • Anebo…
Sýrové speciality: Tvarůžkový tatarák plus nakládaný sýr odrostlých „pařanů“
Zadáno pro pány: sýrové „palivce“. • Tvarůžkový tatarák à la Kluci v akci. • Levnější verze sýrového tataráku. Když je do podnikové prodejny s loštickými tvarůžky daleko. • Pikantní sýr à la LAN party.…
Čas trnek: Trnkové víno, trnková povidla, kompot z trnek a ještě něco navíc
Recepty na speciality z trnek. • Trnky pro zdraví. • Jak na trnky. • Trnky trpké, trnky sladší. • Kompot, povidla, likér a víno z trnek. • My se trnek nebojíme. •…
Šípek: Zdraví, které chutná. Šípkový čaj, kompoty, pyré a šípková marmeláda
Šípkové recepty. • Neposílejte muže "k šípku". • Jak sušit šípky. • Šípkový čaj: vitaminy nebo báječná chuť? • Šípkový kompot a přesnídávka. • Jak se dělá šípková marmeláda: nejjednodušší recept na výrobu…
Sterilované kapie s olejem: Pochoutka, bez níž by bylo u stolu smutno
Recept na sterilované kapie. • Nejlepší sterilovaná kapie je s olejem. • Jak dlouho zavařovat kapie. • Sterilovaná kapie, klasika labužníků. • Bez kapie je studená kuchyně chudá. • Sterilovaná kapie –…
Nakládané houby: 10 nejlepších receptů na nálevy
Nejlepší recepty z hub. • Mykologové vědí, co je dobré. • Nálevy na houby z houbařských soutěží. • Zkusíme václavky s bazalkou. • Jak se nakládá v Itálii? • Ruský recept…
Zavařování okurek a 10+1 nálevů na okurky vč. láku na znojemské okurky
10 + 1 receptů na okurkový nálev. • Nakládané okurky jsou grunt. • Okurky se zeleninou do bramborového salátu. • Plánujete děťátko? Zavařujte okurky. • Recept na okurkový lák: vyberte si…