Hlavní jídla

Vaříme bez masa: Zapečené brambory s cuketou nebo brambory s květákem zapečené v bešamelu

Zapečené brambory, bezmasé recepty. • Co s mladou cuketou? Zapečené brambory! • Na čem si ještě pochutnat? Na bramborách zapečených s květákem. • Tradiční vejce, obligátní sýr, anebo jemný bešamel na zapékání?…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Krokety jako kuličky, placičky, pavézky i malé šišky: Prostě chutná příloha k omáčkám a dušené zelenině, ale i samostatné jídlo

Přílohové krokety, recepty. Krokety, kroketky, smaženky, opečenky, pavézky, placičky – mnoho názvů, ještě víc receptur. • K čemu se krokety hodí a k jakým jídlům krokety nepodávat.  • Prý jsou krokety „totálně out“.…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Francouzský salát, originální receptura podle bývalých československých norem

Francouzský salát, původní receptura ČSN 50147. • Salát bezmasý, a přesto výživný? • Salát zeleninový, a přece nenadýmavý? • Salát k řízku, na chlebíčky, na obložená vejce, salát jen tak k housce? •  To vše…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Škubánky: Starodávná jídla „frčí“, tak proč nevyzkoušet třeba škubánky s mákem?

Staročeské škubánky/kucmoch, recept. • Bramborové škubánky s mákem, obyčejné jídlo časem zaváté. • Jedli jste někdy škubánky? Co je kucmoch? • Budou současné škubánky s mákem chutnat jako od babičky? Budou. • Proč dospělým…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Francouzské brambory na 7 způsobů. Zapečené brambory se salámem, uzeným i kuřecím masem

Zapečené brambory, recepty. • Proč jsou francouzské brambory tak oblíbené? Protože jsou české. • Proč není žádný kastrol na zapečené brambory dost velký? Protože jsou výtečné. • Francouzské brambory z vařených brambor, nebo…
OTEVŘÍT

12