Domácí pomazánky, paštiky

Čajovky, maceška, teewurst, metský salám. Jak se v nich vyznat a jak je použít ve studené kuchyni?

Čajovka ve studené kuchyni, recepty, tipy. • Proč je čajovka čajovka? Protože čajovky jsou československou verzí německých teewurstů. • Maceška, mazací buřt, čajovka, metský nebo métský salám. Co je správně?…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Celerový salát a obložené chlebíčky s celerovým salátem, mangem, broskví, se sýrem a s ořechy

Celerový salát, tipy a recepty. • Nejlepší celerový salát je ten nejjednodušší. Proč? Dá se s ním dál všemožně kulinářsky "čarovat". • Co překvapí návštěvu? Celerové chlebíčky s mangem. •…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Ruské, pražské a Henri vejce. Vejce Kasino a vaječný žabák. K tomu cibulová veka

Obložená vejce, receptury podle bývalých československých státních norem. Ruské vejce, pražské vejce, Henri vejce. Je mezi nimi rozdíl? • Není to jen různé pojmenování téhož? • Jak udělat ruské vejce doma,…
OTEVŘÍT
Domácí pomazánky, paštiky

Silvestrovské pohoštění. Jednohubky, kanapky a miňonky. Chuťovky v retro stylu

Silvestrovské pohoštění: Jednohubky, kanapky, miňonky, chuťovky – recepty a tipy. • Jak pohostit „hromadu“ hostů a neutratit majlant. • Krok zpátky od „nudných“ módních trendů. • Jednohubky – návrat ke kořenům. • Jednoduché…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Saláty z bílých fazolí: švýcarský a křenový podle bývalé ČSN či s karí a s červenou řepou?

Bílá fazole v salátech, recepty a tipy. • Švýcarský salát s fazolemi a křenové fazole - to jsou "čistokrevné" saláty podle původních československých receptur pro studenou kuchyni. • Bez průkazu…
OTEVŘÍT
RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Květákový salát zachutná i odpůrcům karfiolu. Tipy, zkušenosti a 20 receptů

Květákový salát, víc než 20 receptů. • Květákový salát – premiér letních salátů. •  Po květákovém salátu se netloustne. •  Květákový salát pro chuť i pro zdraví. • Salát z květáku: nejdřív podle…
OTEVŘÍT

12