Akce: Perníková chaloupka!
Perníková chaloupka, recepty, tipy, praktické postřehy. • Překvapení pro předškolní děti. • Perníková chaloupka není na okrasu, je pro děti. • Perník na chaloupku by měl být chutný. • Pečete…
Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční indické pochutiny?
Čatní (chutney), české a domácí recepty, tipy. • Indická inspirace pro české (moravské, slezské) domácí výrobce. • Čatní - chce to odvahu. • Proč se nerozhlédnout po světě? • Naladit…
Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. Vyzkoušíte?
Využití mirabelek v kuchyni, recepty, tipy. • Mirabelky - pomíjený zdroj jedlého ovoce. • Mirabelky jsou zdarma. • A je to vůbec jedlé? • Proč někdy "ohrnujeme nos" nad mirabelkami?…
Samosběr ovoce úplně zadarmo? Ostružiny! Ostružinová marmeláda, cuketový perník s ostružinami
Ostružinová marmeláda, ostružinový perník, recepty. • Ostružiny jsou zdarma pro všechny, kdo si je nasbírají. • Marmeláda z lesního ovoce, marmeláda z ostružin. • Moučníky s ostružinami - letní aktualizace…
Svatební koláče. Jak to je s nimi ve vašem kraji?
Svatební koláče, zvyky, obyčeje, pravidla a recepty nejen z východních Čech. • Je u vás v kraji zvykem péct svatební koláče? • Na svatbu, anebo před svatbou? • Dotvořte, prosím,…
Topinambury, jedlé hlízy drobnokvětých slunečnic. Co s nimi kuchyni?
Topinambury v kuchyni, tipy, recepty. • Topinambury a židovské brambory znáte? • První název je oficiální, druhý lidový. • Název botanický zní slunečnice topinambur. • Topinambury jsou jedlé. Jak se…
Spätzle, spaetzle, špecle. Přivítejme národní pokrm sousedů
Spätzle, spaetzle, špecle, recepty, triky. • Svět nás učí. • Tak proč se nepoučit v německé gastronomii? • Špecle jsou německá národní specialita. • Samostatné jídlo i univerzální příloha. •…
Rohlíky za 0,80 Kč? Domácí!
Obyčejný rohlík, nejlevnější rohlíky, recepty, návody, rozpočet. • Jak ušetřit na jídle? Začněme od rohlíků. • Na kolik korun vyjde ten nejobyčejnější pšeničný rohlík? • Kolik času bude trvat domácí…
Šunka z domácího šunkovaru. Důvodem domácí výroby už není nedostatek šunky na trhu
Domácí šunka z šunkovaru, tipy, informace. • Rádi víte, co jíte? • Jaké si to uděláme, takové to máme. • Šunkovary: Historie, anebo retro? • A co je šunkovar? •…
Klokaní maso: Jak a co doma uvařit z klokaního masa
Klokaní maso na talíři, informace, tipy, hotová jídla. • Klokaní maso lze koupit i v Česku. • Je společensky vhodné pojídat klokana? Je! • Jaký mají Ozzie názor na klokaní…
Vaříme z jedlých kaštanů aneb „Horké kaštany za nás nikdo z hrnce nevytáhne“
Jedlé kaštany, zkušenosti, tipy, inspirace. • Co je podzimní ozdobou kuchyně? Jedlé kaštany a pokrmy z nich. • Jak nakupovat kaštany? Rychle a obezřetně. • Jak chutnají syrové kaštany. • Proč a…
Sušená rajčata. Jak z přebytku rajských jablek vyrobit skoro vzácnost
Domácí sušená rajčata, recept, návod. • Lze v našich podmínkách sušit rajčata? • Rajčata sušená na slunci. • Rajčata sušená v troubě. • Rajčata sušená v domácí elektrické sušičce potravin.…
Bezinkové výrobky bez zbytečných příkras. Bezinková šťáva, marmeláda, bezový puding i bezinkový likér
Bezinkové domácí produkty, recepty, tipy. • Trochu jiné bezové recepty • Bezový puding. • Bezinková polévka. • Bezinkový likér. • Bezinková šťáva. • Bezinková marmeláda. • Co byl Potus Epsteini?…
Jedna kachna, čtyři různé obědy
Jedna kachna na čtyři obědy, tipy, triky. • Jak jednu kachnu upravit ke čtyřem obědům? • A pokaždé jinak? • Ekonomické využití kachny do posledního drobku. • Kachní prsa jako…
Naklíčená čočka: Jak se k ní v domácnosti postavit, jak ji připravit a jak konzumovat
Jak naklíčit a konzumovat naklíčenou čočku, tipy. • Nemáte sílu po nemoci? • Děláte vše proto, jak tělu navrátit, čeho se mu nedostává? • Když imunita po prodělaném covidu potřebuje…