Zelňačka, kapustnica, kyselica: Polévky z kyselého zelí s uzeným masem a klobásou
Zelňačky a kyselice, recepty. • V Čechách bílá, na Moravě a na Slovensku papriková. • Kapustnica, kyselica, zelňačka. • Takové jsou poctivé polévky z kyselého (kysaného) zelí. • Nechtějí vaše děti jíst…
Kuře pečené na zelí. Novodobá klasika, na kterou by se nemělo zapomenout
Kuře pečené na zelí, recept a tipy. • Kuře na zelí - pro pohodlí kuchaře, anebo pro výtečnou chuť pokrmu? • Proč se už nemusí říkat "Kuře jako kachna". •…
Východočeská couračka, rodinný recept. Vařila se jen v zimě. I na Štědrý den k obědu
Couračka, domácí recept z východních Č;• Couračka, co je couračka? Toť otázka. • Proč se couračka courá? • Jak udělat couračku, aby se necourala? • Proč se couračka dřív nevařila v létě, ale…
Záhorácký závitek podle bývalých Receptur pro teplou kuchyni. Retro na talíři
Záhorácký závitek, receptura podle bývalé ČSN. • Z čeho je vytvořen záhorácký závitek? • Proč je závitek záhorácký? Protože to je recept ze slovenského Záhoří. • Jedli jste už někdy záhorácký závitek? • Ne?…