RECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORA

Francouzský salát, originální receptura podle bývalých československých norem

Francouzský salát, původní receptura ČSN 50147. • Salát bezmasý, a přesto výživný? • Salát zeleninový, a přece nenadýmavý? • Salát k řízku, na chlebíčky, na obložená vejce, salát jen tak k housce? •  To vše…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Škubánky: Starodávná jídla „frčí“, tak proč nevyzkoušet třeba škubánky s mákem?

Staročeské škubánky/kucmoch, recept. • Bramborové škubánky s mákem, obyčejné jídlo časem zaváté. • Jedli jste někdy škubánky? Co je kucmoch? • Budou současné škubánky s mákem chutnat jako od babičky? Budou. • Proč dospělým…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Francouzské brambory na 7 způsobů. Zapečené brambory se salámem, uzeným i kuřecím masem

Zapečené brambory, recepty. • Proč jsou francouzské brambory tak oblíbené? Protože jsou české. • Proč není žádný kastrol na zapečené brambory dost velký? Protože jsou výtečné. • Francouzské brambory z vařených brambor, nebo…
OTEVŘÍT
Poctivé polévky

Bramboračka jako od babičky: Bramborová polévka se zeleninou, houbami, podle československé normy i na kyselo

Bramborové polévky v receptech našich babiček. • Pravá česká bramboračka symbolem české kuchyně. • S houbami, nebo bez hub? • Bramboračka od babičky – jiná v zimě, jiná v létě. • Bramborová polévka podle historických…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Bramboráky jako od babičky? Ze syrových brambor. Bramborák s kopřivami, na plech i krkonošské sejkory

Bramboráky jako od babičky nejsou bramborové placky z vařených brambor. • Bramborákové tipy. • Je bramborák ryze český fenomén? • Jak na klasický bramborák? • Dá se dělat bramborák z nových…
OTEVŘÍT