Vepřenky. Placičky z mletého masa podávané s hořčicí a cibulí. Pamatujete?
Vepřenky, originální recept podle bývalé ČSN. • Co byla a co je vepřenka? • Vepřenky s chlebem. • Vepřenky s bramborami. • Ale vždy vepřenky s cibulí a hořčicí. •…
Kološvárské zelí, kolozsvari kaposzta. Léty prověřená jídla nejsou nikdy „in“ ani „out“
Kološvárské zelí, kolozsvári rakott káposzta, maďarský recept. • Kološvárské zelí. • Sedmihradské zelí. • Kolozsvári rakott káposzta. • Zelí z klužského kastrolu - různé označení jednoho pokrmu. • Kde se…
Závitky z listů červeného zelí: Zdravě, chutně, hospodárně
Plněné závitky z červeného zelí, domácí recept, tip. • Stačí malá hlávka červeného zelí, a je oběd pro celou rodinu. • Oběd chutný, zajímavý, nutričně hodnotný, levný. • Už nevíte,…
Masové koule s rajskou omáčkou a cuketou. Tip na rychlé letní jídlo
Masové koule s cuketovou rajskou omáčkou, recept. • Při jednom vaření lehký rychlý oběd pro všechny skupiny strávníků: nízko sacharidový, masitý, bezmasý, pestrý, lehký, "zdravý". • Masové koule s petrželí…
Přírodní mleté řízky s bramborovými pusinkami aneb Vaření z hlubin spíže a mrazáku
Mleté řízky s bramborovými pusinkami, vaření ze zásob. • Vaření ze zásob nemusí jen z konzerv. • Oběd z hlubin spíže a mrazáku. • Jak se postavit čelem k výpadku…
Zpět ke kořenům: Obyčejné, klasické karbanátky. Aby se na ně nezapomnělo
Klasické české karbanátky, recepty. • Abychom pro samé delikátní speciality nepřišli o klasický, docela obyčejný karbanátek. • Kde se vzal „pravzor“ českého karbanátku chutnajícího česnekem a vonícího majoránkou? • Byly…
Aby sekaná pečeně nepopraskala, i když při její přípravě experimentujeme
Aby domácí sekaná pečeně nepraskla, tipy, triky. • Klasický recept na sekanou pečeni našich babiček. • Používaly směs hovězího a vepřového mletého masa. • Sekaná pečeně na zelenině. • Sekaná…
O pastýřském koláči. Proč musí být shepherd’s pie ze skopového masa?
Shepherd's pie, originální recept. • Co je shepherd's pie? • Je shepherd's pie koláč nebo páj? A proč? • Pastýřský koláč? Z koláče nemá pokrm zhola nic. • Z jakého…
Recepty z cukety: Plněné zapečené mladé cukety. Atraktivní pokrm, který nezatíží zažívání ani kapsu
Plněné zapečené cukety, recepty a tipy. • Plněná cuketa, nejlepší efektní pokrm skoro zadarmo. • Čím plnit cukety? • Cuketové nádivky. Jde to i bez obligátní šunky a eidamu. • Fašírky, sekaninky, míšeninky, nádivky –…
Lasagne s mletým masem pro začátečníky. Podle Pohlreicha krok po kroku
Lasagne pro začátečníky? Lasagne podle Pohlreicha. Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem. Jsou jídla, která jsme doma nikdy nevařili, a tak – i když jsem bytostně fanoušek domácí české…
Plněné papriky se smetanovou rajčatovou omáčkou | RECEPT
Plněné papriky? Z obyčejného jídla sváteční. • Plněné papriky pro starého mládence. • Chutná, a nebo to je zvyk? • Nemám na papriky, tak je kupuju. • Malinová rajčatová omáčka. •…
Co vařit k obědu? Klopsy. Masové kuličky z mletého masa s rajčaty a paprikami
Co uvařit k obědu? • Klopsy, čufty nebo masové kuličky? • Masové kuličky z mletého masa. • Když se rajčat urodí. • Jak se nepřejídat, a přitom se najíst dosyta? • Zdravé nemusí být nedobré.…
Domácí sekaná z mletého masa – výtečná vařená sekaná „po uhersku“
Sekaná s jinou tváří. • Bezlepková sekaná, a bez tuku. • Tajemství řezníka z farmářských trhů. • Nejlepší sekaná, jakou znám. • Sekanou nepečeme, ale vaříme. • Moravská střeva jsou zdravotně nezávadná. •…