Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku
Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? • Není to sulc. • A přece má pokrm se sulcem něco společného: Vepřové maso a rosol.…
Aspikový dort. Lidová škola aspiků (LŠA), aspikový rychlokurs
Aspikový dort, instruktáž. Vítejte v LŠA, Lidové škole aspiků. Jak udělat aspikový dort snadno a rychle? Aspikový dort lze vytvořit snadno, ale nikoliv rychle. Kde se dělají chyby, a jak…
V hlavní roli Niva. Recept na saláty a chlebíčky s Nivou podle ČSN, plus lidové pomazánky z Nivy
Niva ve studené kuchyni, retro receptury. • Po čem chutnal salát z Nivy podle bývalých ČSN? Po Nivě. • Základní surovina na nivové chlebíčky? Sýr s modrou plísní Niva. •…
„Zoufalé“ obložené chlebíčky nemusejí být nakonec zas až tak zoufalé. Recepty, tipy
Zoufalé chlebíčky, recepty, receptury, tipy. • Třeba když slavíme silvestra na horách. • Proč jsou ty chutně vyhlížející chlebíčky "zoufalé"? • Čemu Mistr Vilém Vrabec říkal "čajové chlebíčky"? • Když…
Domácí paštika na svátečním stole. Aspiky, chlebíčky, plněná vejce s domácí paštikou
Využití domácí paštiky ve studené kuchyni, tipy, recepty. • Jste mistr ve výrobě domácích paštik? • A jak svou paštiku předložíte svátečním hostím? • Na talířku s kusem housky a…
Pravé československé retro: Míchané drinky podle receptáře 50 let starého
Míchané alkoholické nápoje, staré receptury. • Co pili současní kmeti v barech a na domácích mejdanech? • Jak se českoslovenští barmani vypořádali s nedostatkem surovin na koktaily? • John, anebo Tom Collins? • Jak se ze…
Bezmasé obložené chlebíčky dle Mistra Vrabce i podle bývalých norem. S křenovým sýrem, eidamem, Nivou i celerovou pomazánkou
Bezmasé obložené chlebíčky nejen pro vegetariány, fotogalerie, recepty, inspirace, osvědčené pomazánky. • Jaké bezmasé obložené chlebíčky připravoval Mistr Vilém Vrabec? • Proč je třeba i při úpravě obložených chlebíčků přemýšlet? • Našlo se…
Paprikové speciály: Zavařování feferonek i nakládané kozí rohy. Když to máme rádi ostré. Pálivé omáčky a pasty z feferonek
Konzervace feferonek čili chilli papriček, recepty a tipy. • Zavařujete feferonky a kozí rohy? A proč ne? • Doma sterilované feferonky jsou skvělé a hodí se na chlebíčky i utopence. • A co…
Ruské, pražské a Henri vejce. Vejce Kasino a vaječný žabák. K tomu cibulová veka
Obložená vejce, receptury podle bývalých československých státních norem. Ruské vejce, pražské vejce, Henri vejce. Je mezi nimi rozdíl? • Není to jen různé pojmenování téhož? • Jak udělat ruské vejce doma,…
Francouzský salát, originální receptura podle bývalých československých norem
Francouzský salát, původní receptura ČSN 50147. • Salát bezmasý, a přesto výživný? • Salát zeleninový, a přece nenadýmavý? • Salát k řízku, na chlebíčky, na obložená vejce, salát jen tak k housce? • To vše…
Pagáče, pagáčky, pagáčiky. To nejlepší z tradičních specialit. Stojí za vyzkoušení
Pagáče, recept. • Co jsou pagáče? • Kde se vzalo slovo pagáč.• Znáte technologii přípravy pagáčů? • Jak se dělají pagáčky. • Který recept vyzkoušíte? Nejlepší jsou pagáče se škvarky a bramborami podle fotoreceptu?…
Silvestrovské pohoštění. Jednohubky, kanapky a miňonky. Chuťovky v retro stylu
Silvestrovské pohoštění: Jednohubky, kanapky, miňonky, chuťovky – recepty a tipy. • Jak pohostit „hromadu“ hostů a neutratit majlant. • Krok zpátky od „nudných“ módních trendů. • Jednohubky – návrat ke kořenům. • Jednoduché…
Banketky: Tiché společnice studených lahůdek. Recept na sezamové banketky
Sezamové banketky, recept. • Banketka, to není jen malý rohlík nebo malá houska. • Tak co jsou banketky? • Jaké tvary dát banketkám. • A proč vůbec banketky nějak tvarovat? • Kdy a jak…
Krůtí paštika s ořechy a drceným pepřem. Chutná krmě, ale i rafinovaná delikatesa
Krůtí paštika s vlašskými ořechy, recept. • Krůta má svou typickou chuť. I krůtí paštika je jiná. • Levná paštika z krůtího krku a z krůtích jater. • Vlašské ořechy jako surovina a zároveň koření.…
Rybí salát z makrely aneb My se ani mrazených makrel nebojíme
Rybí salát z makrely inspirovaný recepturou 50454 podle bývalé ČSN. • Domácí rybí salát ze zmrazené makrely. • Kde brát mořské ryby a neutratit majlant? • Makrela nemusí být jenom pečená. • Co říkají bývalé…