pohlreich-bylinkove-maslo-tymianove-masloBylinkové máslo z rozmarýnu (Rosemary-Honey Butter) se skvěle hodí na dochucení brambor, steaku nebo grilovaným masům a rybě. Uplatnění najde jako předkrm, třeba když si jej namažeme na krajíčky domácí veky. Pohlreich v pořadu Šéf na grilu představil také výborné bylinkové máslo s česnekem. Jednocentimetrové plátky másla pokládal na grilované maso v hamburgerech.

1. Rozmarýnové medové máslo

Co bude potřeba:

  • půlku másla, změklého
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce medu
  • trošku mořské soli na dochucení

Recept na bylinkové máslo:

Půlku dobrého másla nakrájíme a necháme změknout v misce. Změklé máslo misce utřeme do hladka. Vmícháme nasekané lístky čerstvě utrženého rozmarýnu. Přidáme med, trošku soli a utřeme. Vytvoříme váleček pomocí potravinářské fólie nebo alobalu, okraje stočíme a uložíme do chladničky. Rozmarýnové máslo krájíme na kolečka a pokládáme na maso nebo veku.

2. Bylinkové česnekové máslo (podle šéfkuchaře Pohlreicha)

Co bude potřeba:

  • asi 50 g čerstvých nasekaných bylinek (použijte petrželku, pažitku, libeček, bazalku, oregano nebo estragon)
  • 1 stroužek najemno nakrájeného česneku (nejlépe tuzemský česnek)
  • špetka mletého pepře
  • asi 8 polévkových lžic změklého, dobrého másla

Recept na bylinkové máslo:

Všechny suroviny, tedy máslo, bylinky, česnek a černý pepř uteřme vařečkou do pěny, můžeme použít samozřejmě kuchyňský robot (pokud v kuchyni máme). Stejně jako u rozmarýnového másla krém položíme doprostřed potravinářské fólie a zavineme do válečku. Pohlreich radí bylinkové máslo uschovat do chladničky na 5 dní.

Foto: rumsteak a plátky bylinkového másla: de.wikipedia.org/wiki/Rumpsteak#mediaviewer/File:Rumpsteak.jpg

http://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2015/02/pohlreich-bylinkove-maslo-tymianove-maslo.jpghttp://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2015/02/pohlreich-bylinkove-maslo-tymianove-maslo-300x300.jpgzezahradkyDomácí pomazánky, paštikyRECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORAbylinkové máslo,bylinkové máslo pohlreich,bylinkové máslo recept,bylinkové máslo recept na steak,česnekové máslo recept,domácí bylinkové máslo,jak udělat bylinkové máslo,tymián,tymiánové bramboryBylinkové máslo z rozmarýnu (Rosemary-Honey Butter) se skvěle hodí na dochucení brambor, steaku nebo grilovaným masům a rybě. Uplatnění najde jako předkrm, třeba když si jej namažeme na krajíčky domácí veky. Pohlreich v pořadu Šéf na grilu představil také výborné bylinkové máslo s česnekem. Jednocentimetrové plátky másla pokládal na...Blog o zahradničení, pěstování a receptech