domaci-veka-receptCo by to bylo za domácí chlebíčky, kdyby nebyly z doma upečené chlebíčkové veky? Veku peču podle receptu mé maminky. Vydrží déle vláčná než ta kupovaná. A nejen to. Na rozdíl od té v prodejně mám jistotu, že je dělaná poctivě, ze surovin, které jsme si tam sami doma dali.

Na tři domácí veky na chlebíčky: 50 dkg polohrubé mouky, 3 dkg kvasnic, 1/2 dkg kvasnic, 8 dkg másla a 1/4 l kravského mléka. Vajíčko na potření domácích vek.

domaci-veka-na-chlebickyJak na to? Nejprve si udělám těsto na domácí veku. Do misky dám kvasnice, přidám 1/16 l zahřátého mléka, trošku mouky a ze směsi udělám kvásek. Povrch posypu moukou a nechám vzejít. Na kuchyňský vál si mezitím nasypu zbytek mouky, posolím a uprostřed udělám důlek, do něhož dám vzešlý kvásek. Přidám rozehřáté máslo a vlažné mléko a vypracuji tužší těsto. Nechám kynout. Z kynutého těsta vytvořím tři šišky domácí veky a nechám je znovu kynout na vymaštěném a moukou posypaném plechu. Zamáčknu okraje srolovaných vek. Za pomoci mašlovačky potřu vajíčkem, veky peču ve středně předehřáté troubě asi 30 minut.

Na domácí chlebíčky je veka parádní!

Snímky domácích vek na chlebíčky a licence: Chmee2, commons.wikimedia.org/wiki/File:Postup_v%C3%BDroby_chleb%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A9_veky_(12).JPG, commons.wikimedia.org/wiki/File:Postup_v%C3%BDroby_chleb%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A9_veky_(19).JPG

http://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2015/01/domaci-veka-na-chlebicky.jpghttp://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2015/01/domaci-veka-na-chlebicky-300x300.jpgzezahradkyDomácí pomazánky, paštikyRECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORAchlebíčková veka recept,domácí veka,domácí veka na chlebíčky,pečení veky,recept na domácí chlebíčkovou vekuCo by to bylo za domácí chlebíčky, kdyby nebyly z doma upečené chlebíčkové veky? Veku peču podle receptu mé maminky. Vydrží déle vláčná než ta kupovaná. A nejen to. Na rozdíl od té v prodejně mám jistotu, že je dělaná poctivě, ze surovin, které jsme si tam sami doma...Blog o zahradničení, pěstování a receptech