Pudinkáče. Jak dlouho je znáte? Kde se vzaly? Jak pečete pudinkáče?
Pudinkáče, kynuté pečivo s pudinkem, recepty. • Když to je pudinkáč, tak pudinkové co? • Pudinkové banánky? • Pudinkové copánky? • Kde se vzaly pudinkáče? • Mají pudinkáče zahraniční původ?…
Recepty: Polská omáčka nemusí být jen s vařeným jazykem
Polská omáčka, recepty. • Kdo zná polskou omáčku? • A kdo má polskou omáčku v oblibě? • Polská omáčka nemusí být jen k vařenému jazyku. • Polské omáčce svědčí i…
Rohlíky za 0,80 Kč? Domácí!
Obyčejný rohlík, nejlevnější rohlíky, recepty, návody, rozpočet. • Jak ušetřit na jídle? Začněme od rohlíků. • Na kolik korun vyjde ten nejobyčejnější pšeničný rohlík? • Kolik času bude trvat domácí…
Vepřenky. Placičky z mletého masa podávané s hořčicí a cibulí. Pamatujete?
Vepřenky, originální recept podle bývalé ČSN. • Co byla a co je vepřenka? • Vepřenky s chlebem. • Vepřenky s bramborami. • Ale vždy vepřenky s cibulí a hořčicí. •…
Rumové půlměsíčky. Malí, velcí, silní, tencí, všichni je mají rádi
Rumové půlměsíčky, recepty. • Buchta obyčejná, a přesto sváteční. • Kdo nemá rád rumové půlměsíčky? • Z jaké mouky se pečou rumové půlměsíčky. • O rumových půlměsíčkách se mluví, rumové…
Zatloukaný řízek (řízek naruby) alias Košický řízek
Košický zatloukaný řízek (řízek naruby). • Co to je zatloukaný řízek? • Co je řízek (rezeň) košický? • Jak se vymanit ze starých stereotypů. • Mělké kořeny novodobé "tradice" lze…
Pórková polévka s mletým masem, sýrem a smetanou. Zastoupí malý oběd či večeři
Sýrová pórková polévka s masem, Käse-Lauch-Suppe mit Hackfleisch, německý recept. • Polévka, nebo malé kompletní jídlo? • Lunch, nebo večeře? • Vydatný základ před velkou party? • Jídlo nemusí mít stoletou tradici, aby se…
Domácí vaječný koňak bude ozdobou svátečních hostin. Jaký likér připravíme?
Vaječný koňak, recepty, tipy na domácí vaječný likér. • Mlsáte rádi vaječné likéry? • Připravujete vaječné likéry sami doma? • Vejce, cukr, smetana, tuzemský rum. Nechtělo by to změnu? •…
Marokánky na stůl adventní, vánoční i tříkrálový
Marokánky, recepty. • Patří marokánky mezi vánoční pečivo / cukroví? • A není to naprosto zbytečná otázka? • Jak se vyráběly marokánky pro pulty cukráren před šedesáti lety? • Marokánky…
Klokaní maso: Jak a co doma uvařit z klokaního masa
Klokaní maso na talíři, informace, tipy, hotová jídla. • Klokaní maso lze koupit i v Česku. • Je společensky vhodné pojídat klokana? Je! • Jaký mají Ozzie názor na klokaní…
Bratislavské rohlíky / rožky. Naučíme se správně je upéct?
Bratislavské rohlíky, bratislavské rožky, recept i oborová norma. • Bratislavský rohlík není rohlík upečený v Bratislavě. • Proč nemůže být bratislavský rohlík s tvarohem? • Když chceme poznat všechny krásy a zajímavosti…
Maminčino kuře jak je připravují v restauracích a jídelnách
Maminčino kuře, receptura 18006. • Kuře jako od maminky, anebo "maminčino kuře" podle uznané receptury? • Na slovech záleží, ne že ne. • Co dostaneme, když si v restauraci objednáme…
Sušená rajčata. Jak z přebytku rajských jablek vyrobit skoro vzácnost
Domácí sušená rajčata, recept, návod. • Lze v našich podmínkách sušit rajčata? • Rajčata sušená na slunci. • Rajčata sušená v troubě. • Rajčata sušená v domácí elektrické sušičce potravin.…
Bezinkové výrobky bez zbytečných příkras. Bezinková šťáva, marmeláda, bezový puding i bezinkový likér
Bezinkové domácí produkty, recepty, tipy. • Trochu jiné bezové recepty • Bezový puding. • Bezinková polévka. • Bezinkový likér. • Bezinková šťáva. • Bezinková marmeláda. • Co byl Potus Epsteini?…
Romská kuchyně: Marikle, universální pšeničné placky
Marikle, pšeničné placky z romské kuchyně, sdílené recepty. • Marikle, placky z bílé mouky. • Marikle k snídani, marikle k obědu či marikle k večeři. • Jak se dělají marikle.…