Eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Původem z Německa, doma je na celém světě
Eintopf, pokrmy z jednoho hrnce, německé recepty. • Pořídili jste si pomalý hrnec? Případně hrnec multifukční? • Nebo zkrátka nemáte zálibu v půldenním tanci kolem sporáku? • Hledáte funkční recepty?…
Wurstsalat. Ohlas německé kuchyně na domácích stolech
Wurstsalat. Salát z uzeniny, německé recepty. • V jednoduchosti je krása. • Složení wurstsalatu je prostinké. • Do wurst salatu nepřidáváme nic podle vlastní fantazie. • Wurst salat není třeba…
Spätzle, spaetzle, špecle. Přivítejme národní pokrm sousedů
Spätzle, spaetzle, špecle, recepty, triky. • Svět nás učí. • Tak proč se nepoučit v německé gastronomii? • Špecle jsou německá národní specialita. • Samostatné jídlo i univerzální příloha. •…
Pórková polévka s mletým masem, sýrem a smetanou. Zastoupí malý oběd či večeři
Sýrová pórková polévka s masem, Käse-Lauch-Suppe mit Hackfleisch, německý recept. • Polévka, nebo malé kompletní jídlo? • Lunch, nebo večeře? • Vydatný základ před velkou party? • Jídlo nemusí mít stoletou tradici, aby se…
Čajovky, maceška, teewurst, metský salám. Jak se v nich vyznat a jak je použít ve studené kuchyni?
Čajovka ve studené kuchyni, recepty, tipy. • Proč je čajovka čajovka? Protože čajovky jsou československou verzí německých teewurstů. • Maceška, mazací buřt, čajovka, metský nebo métský salám. Co je správně?…