Bramboračka jako od babičky: Bramborová polévka se zeleninou, houbami, podle československé normy i na kyselo
Bramborové polévky v receptech našich babiček. • Pravá česká bramboračka symbolem české kuchyně. • S houbami, nebo bez hub? • Bramboračka od babičky – jiná v zimě, jiná v létě. • Bramborová polévka podle historických…
Aby byly polévky jako od babičky, stačí dodržovat klasická pravidla
Polévky jako od babičky. • Proč naše babičky uměly vařit polévky? • Co dřív musela znát každá „prostá“ hospodyňka. • Jak volit polévku k hlavnímu jídlu. • Kde děláme chyby při…
Sváteční klasika: Dobrý bujon a játrové knedlíčky podle receptu od babičky
Játrové knedlíčky, recepty od babičky. • Proč játrové knedlíčky od babičky chutnají jinak? • Játrové knedlíčky z českého venkova. • Vybíráme játra na knedlíčky. • Kolik jater na knedlíčky? • Polévka…
Bramboráky jako od babičky? Ze syrových brambor. Bramborák s kopřivami, na plech i krkonošské sejkory
Bramboráky jako od babičky nejsou bramborové placky z vařených brambor. • Bramborákové tipy. • Je bramborák ryze český fenomén? • Jak na klasický bramborák? • Dá se dělat bramborák z nových…
Šumivé limonády z bylinkové zahrádky: domácí bezinková, z tužebníku nebo mátová
Domácí limonády, které nemají obdoby. • Domácí limonáda z bezinkových květů, z tužebníku nebo mátová limonáda a další. • Šumivé nápoje voňavé, osvěžující, léčivé. • Jaké si je uděláme, takové je máme. • Kvasinky…