Nejrychlejší houbová polévka s domácím drobením. Starý recept od babičky
Nejrychlejší houbová polévka, recept. • Není čas, ale chuť na houbovou polévku je neodbytná? • Není na vaření víc hub než náhodně sebrané čtyři hříbky? • Má se polévka "tvářit" jako poctivý…
Nadúroda švestek: Tipy jak účelně zpracovat švestky: kompoty, ve vlastní šťávě, džus i švestkové omáčky
Jak zpracovat přebytek švestek - tipy, triky, recepty. • Také máte rádi kompoty? Švestkový i míchaný kompot se švestkami chutnají skvěle. • Zavařovat švestky bez cukru? Už naše prababičky to dělaly,…
Podzimní zeleninový špíz zapečený v těstíčku. Jediný trik – a špíz je zase jiný
Podzimní zeleninový špíz v těstíčku. • Špízy "baví" kuchaře i strávníky. • Špízy jsou energeticky lehké, nutričně vyvážené, rychle připravené, vzhledově atraktivní. • Špízy jsou především chutné. • Těstíčko špízu dodá na zajímavosti.…
Vařené hovězí maso s remuládou a pečeným tuřínem. Inovace někdejší oblíbené „hotovky“
Vařené přední hovězí s remuládou a tuřínově hranolky, retro recept. • Že je maso vyvařené na polévku bez chuti? • Jednak to není tak hrozné, jednak je lze dochutit atraktivní remuládou.…
Lahodný, chladivý, rychle připravený. Takový je nepečený dort z broskví, jablek či jiného ovoce
Nepečený ovocný dort s piškoty, recept, tipy. • Přebývá ovoce? Jablka, broskve, švestky? Do dortu s nimi! • Není čas nebo nálada na nějaké velké pečení? • Ovocný dort nahradí moučníky. • Ovocný…
Hovězí přední na pepři s bramborovými koláčky. Retro, které chutná
Hovězí přední maso na pepři, recept podle bývalých norem. • Maso i omáčka výtečné chuti - a přitom jediným kořením je pepř. • Jak vařit bez "berliček" dochucovacích prostředků. • Bramborové koláčky…
Vše co potřebujete vědět o vaření povidel z jablek, švestek, mirabelek, hrušek, broskví i meruněk
Vaření povidel, recepty a tipy. • Domácí jablečná a hrušková povidla. • Jejich královské veličenstvo švestková povidla. • Povidla z mirabelek, třešní a višní. • Noblesní domácí povidla meruňková nebo broskvová. • Která vyzkoušet…
Tokáň z hovězího krku. Trochu netradičně – s paprikou a pečenými bramborami
Tokáň z hovězího krku, recept. • Není to guláš, není to perkelt - jen pochází ze stejného kraje. • Je to tokáň, masitý pokrm, který k nám přišel z Maďarska. • Vyzkoušíte…
Paprikové speciály: Zavařování feferonek i nakládané kozí rohy. Když to máme rádi ostré. Pálivé omáčky a pasty z feferonek
Konzervace feferonek čili chilli papriček, recepty a tipy. • Zavařujete feferonky a kozí rohy? A proč ne? • Doma sterilované feferonky jsou skvělé a hodí se na chlebíčky i utopence. • A co…
Alma paprika: Nakládaná papriková „jablíčka“ se zelím, mrkví či feferonkami
Nakládaná alma paprika plněná zelím, mrkví a feferonkou, recept, tipy. • Plněné papriky po maďarsku. • Co je alma paprika? • Jak paprika alma chutná? • Co si s paprikami alma počít? • Naplnit…
Křehký švestkový koláč s tvarohem a kakaovými boby. Vlahý je výtečný, uleželý ještě lepší. Vyzkoušíte?
Švestkový koláč s tvarohem a kakaovými boby, recept. Už jste vyzkoušeli kakaové boby? Náramně ladí se švestkami. • Křehké těsto na koláč - a zase podle jiného receptu. • Tentokrát s kypřicím…
Vepřová plec se smetanovou šípkovou omáčkou aneb Omáčka z okrasného keře
Vepřová plec se smetanovou šípkovou omáčkou, recept. • Není třeba čekat na mráz. Velké malvice růže svrasklé jsou nasládlé už koncem léta. • Omáčka z šípků okrasného keře, a to jde? • Svázaná…
To je svítek, seznamte se, prosím. Svítek se švestkami na sladko či na slano svítek květákový?
Sladký a slaný svítek, recepty. • Co to je svítek? • Proč se svítku říká svítek? • Nemáte čas, ale chuť na dobré sladké jídlo? Upečte svítek. • Dali byste si svítek se…
Vaříme bez masa: Zapečené brambory s cuketou nebo brambory s květákem zapečené v bešamelu
Zapečené brambory, bezmasé recepty. • Co s mladou cuketou? Zapečené brambory! • Na čem si ještě pochutnat? Na bramborách zapečených s květákem. • Tradiční vejce, obligátní sýr, anebo jemný bešamel na zapékání?…
Plněná cuketa se smetanovou omáčkou: Nutričně „pestrý“ pokrm
Plněná cuketa se smetanovou omáčkou, recept a tipy. • Cuketa je přírodou předurčená k plnění. Tak proč ji něčím nenaplnit a neupéct? • Nádivky mohou být masité i bezmasé. • Smetanové omáčky…