Cuketové placky, placičky, karbanátky. Péct na plechu v troubě, nebo raději smažit na pánvi? Navrch cuketové chlupaté knedlíky
Cuketové karbanátky, chlupaté knedlíky, cuketové placky, recepty a tipy. • Cuketové karbanátky, nejjednodušší letní vaření. • Smažit cuketové karbanátky, anebo péct karbanátky v troubě? • Kdo Československo seznámil s cuketami? • Jak…
Meruňková metýnka z kynutého těsta. Koláč našich babiček a prababiček výborně chutná i s borůvkami či rybízem
Nejnovější recepty na řezy na plech? Proč, když stačí sáhnout po obyčejných receptech našich prababiček a babiček? • Co tedy po celé léto pekly? Metýnky s ovocem, jak postupně dozrávalo. • Kromě meruněk…
Pečený až rozpečený vepřový bůček. K obědu i k namazání na chleba
Pečený vepřový bok, bůček, recept, návod. • Kdo připravuje pečený bůček? Ten kdo má rád klasickou vepřovou pečínku. • Vepřový bok včera a dnes: Co se změnilo? • Vepřový bůček: Co se nezměnilo?…
Co ke kávě a na mlsné chutě? Kakaové řezy s tvarohem a jahodami
Kakaové řezy s tvarohem a jahodami. • Nasládlé sousto ke kávě, lapač mlsných chutí, brzda zákeřně vyskočivšího hladu. • Jahodové řezy s tvarohem ze sušenkového těsta, které není ze sušenek. • Jahodové…
Plněná pečená rajčata dnes a předevčírem aneb Co kdysi vařily současné babičky
Plněná pečená rajčata s česnekovými bramborami, tipy a recepty. • Plněná rajčata: pokrm nezatěžující žaludek ani peněženku. • Znáte "chlupaté" brambory? • Lehký pokrm dovoluje těžší přílohu. • Jak připravovaly plněná pečená rajčata…
Dnešní menu: Květákový nákyp s uzeným masem, nové brambory. Dobrou chuť
Květákový nákyp s uzeným masem, recept. • Co dobrého, rychlého a málo pracného připravit z květáku? Nákyp s uzeným masem. • Co ke květákovému nákypu? Nové brambory a salát. • Komu chutnají neoškrábané brambory? • Jaký je…
Zavařování hotových jídel. Zavařujete jídlo na dovolenou? Velký test domácích konzerv. Recepty, tipy, triky
Zavařování hotových jídel, tipy, zkušenosti. Návrat ke konzervám. • Proč se tak stalo? • Zavařovaly naše matky jídlo na dovolenou? • Proč současné ženy zavařují hotová jídla? • Kdy a co má smysl…
Schwarzwaldský dort: Legendární třešňový „dort dortů“. Mládeži do 18 let nepřístupný
Schwarzwaldský dort, Schwarzwälder Kirschtorte, domácí recept. • Osmnáctiny drahé dcery? • Zásnuby? • Stříbrná, zlatá, diamantová svatba? • Není vhodnější dort, než schwarzwaldský třešňový. • Stojí za vyzkoušení. • Schwarzwaldský dort se vyskytuje na seznamu tradičních světových specialit. Schwarzwaldský dort…
Zavařujeme třešně: Třešňový džem s celými kousky ovoce a další způsoby zavařování třešní bez pecek
Třešňové zavařeniny, recepty. • Že nikdo nechce třešňové zavařeniny jíst, protože v nich jsou pecky? Tak třešně zkrátka vypeckujeme. • Jak zavařit třešně? Tipy pro zavařování třešní. • Jak na poctivý třešňový…
Třešňový závin s mákem: Třešně na stromě, léto za dveřmi
Třešňový závin s mákem, recept. • Jak si pochutnat na třešních? Zabalíme je do závinu. • Kdy se stává výroba závinu odměnou? Když předtím vypeckujeme třešně. • Třešňový závin bez jediné pecky.…
Retro: Sekaná pečeně se smetanovou omáčkou alias sekaná svíčková
Sekaná pečeně na smetaně, recepty. • Sekaná na smetaně není žádná "kreace" sestavená ze zbytků. • Sekaná pečeně na smetaně je starý pokrm s kořeny v rakousko-uherské kuchyni. • Jak připravovaly sekanou…
Růžové víno. Když přebývají růžové okvětní lístky…
Růžové víno dělám spíš pro legraci. Obvykle mu ani nenecháme čas ukončit kvašení, protože je "dáme do placu" při nějaké zahradní akci. Prezentujeme je jako "růžový sekt" a každý rád ochutná. Je…
Dezerty z okvětních plátků růží. Snadno dosažitelný luxus v misce. Pudink i sladkokyselé a vinné růžové želé
Růžové dezerty, zkušenosti, recepty. • Neobvyklé pohoštění pro klidná setkání. • Růže na talíři: není to barbarství či dekance? • Dezerty z růží - dobrého pomálu. • Dají se růže jíst? • Jíme růže…
Sirup z okvětních plátků růží. Může být vznešenější „šťáva“ do vody?
Sirup z růžových plátků, recept, zkušenosti. • Jak chutná růžový sirup? • K čemu je růžový sirup dobrý? • Názory na kuchyňské zpracování růže. Na všech je něco. • Poznají se druhy růží po chuti?…
Páj s rebarborou. Je to křehký koláč, nebo páj? Výtečně chutná se smetanou, jahodami a vlašskými ořechy
Rebarborový koláč: Páj s rebarborou, recept. Kdy se koláči říká páj? • Je ten páj nebo ta páj? • Páj s rebarborou: teplé sladké jídlo, nedělní svačina či přesnídávka do krabičky…