Hlavní jídla

Moravský vrabec: Co odlišuje moravské vrabce od jiných typů vepřových výpečků? Nechybí ani recept na moravské zelí

Vepřové výpečky? Pravý moravský vrabec, recept. • Jak má správně chutnat moravský vrabec? • Co dělá moravského vrabce moravským vrabcem? • Jak se liší moravský vrabec od vepřových výpečků? •…
OTEVŘÍT
Moučníky, dezerty

Ty voní! Ovocné koláče ze „zmrzlého“ těsta. Použijeme švestky, meruňky, jahody i broskve

Švestkový koláč s drobenkou, jahodový koláč v jahodové sezoně, borůvkový koláč z čerstvých borůvek nebo koláč z meruněk? Upečeme výborné ovocné koláče ze "zmrzlého" těsta, recept. • Co je zmrzlé…
OTEVŘÍT
Moučníky, dezerty

Retro: Pravé nanukové řezy, zákusek z doby, kdy frčel styl „brusel“. Domácí recept

Retro: Pravé nanukové řezy, domácí recept. • Z které doby pocházejí nanukové řezy? • Proč jsou nanukové řezy nanukové? • A jsou nanukové řezy vůbec mražené? • Proč nanukové řezy nejsou Míša řezy? Inspirací…
OTEVŘÍT

Hlavní jídla

Retro: Pravý holandský řízek čili smažený vepřový řízek se sýrem. Původní receptura podle bývalé ČSN

Pravý holandský řízek? Smažený vepřový řízek se sýrem, alias holandský řízek, původní recept podle ČSN 15314. • Proč je řízek zvaný holandský, když ale obsahuje sýr ementálského typu? •  Holandský řízek se…
OTEVŘÍT