Kuře s mátou peprnou a nákyp po zahradnicku. Letní oběd jako hrom
Zahradnický nákyp a mátové kuře, recept. • Kdy na zásobnice se suchým kořením usedá prach? V létě. • Kdy pokrmy voní čerstvými bylinkami? V létě. • Kdy k masu podávat…
Moravský vrabec: Co odlišuje moravské vrabce od jiných typů vepřových výpečků? Nechybí ani recept na moravské zelí
Vepřové výpečky? Pravý moravský vrabec, recept. • Jak má správně chutnat moravský vrabec? • Co dělá moravského vrabce moravským vrabcem? • Jak se liší moravský vrabec od vepřových výpečků? •…
Rychlý oběd: Kuřecí soté se zeleninou. S čerstvou mátou pomerančovou i bez ní
Co rychlého uvařit k obědu? Kuřecí soté se zeleninou, tip a recept. • O soužití s mátou pomerančovou. • Kuchyňské využití máty pomerančové. Když se máta nechová a nevoní podle…
Ty voní! Ovocné koláče ze „zmrzlého“ těsta. Použijeme švestky, meruňky, jahody i broskve
Švestkový koláč s drobenkou, jahodový koláč v jahodové sezoně, borůvkový koláč z čerstvých borůvek nebo koláč z meruněk? Upečeme výborné ovocné koláče ze "zmrzlého" těsta, recept. • Co je zmrzlé…
Listový špenát: Recepty, tipy i zahraniční fotogalerie
Listový špenát: recepty, inspirace. • Listový špenát v kuchyni. • Syrový listový špenát. • Dušený listový špenát – krájet nebo nechat listy v celku? • Příprava listového špenátu včera a…
Zapečené rybí filé s pikantními fazolkami nebo losos s pórkem v bramborové kaši? Vyberte si sami
Zapečená ryba s bramborovou kaší, dva recepty. • Málo ryby, hodně lidí ke stolu? Existuje řešení. • Rybí filé zapečené s mladou cibulkou a vejci, k tomu pikantně dochucené zelené…
Odpalované těsto na ovocné knedlíky. Znáte? Zpracujeme jahody, švestky i meruňky
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, recepty. • Knedlíky z odpalovaného těsta? To budou chutnat jako větrníky? Ne, nebudou. • Jak se dělá odpalované těsto na ovocné knedlíky? • Lze odpalované…
Posset. Smetanový dezert vhodný i pro anděla. Kvalita nahrazuje kvantitu
Citronový posset, recept. • Co nabídnout andělovi, když se staví na kus řeči? Citronový posset. • Neznáte žádného anděla? Připravte citronový posset svým nejbližším. • Nepečený dezert do skleničky? Vyzkoušejte…
Jahodník, maliník, ostružiník. Bylinky nejen do zálesáckého kotlíku
Maliník, ostružiník, jahodník, sběr a léčivé účinky. • Kotlíkové či ešusové bylinky. • Vzpomínky na nejbáječnější "čaje" dětství. • Bude čaj z maliníku, ostružiníku a jahodníku chutnat jako před lety?…
O pastýřském koláči. Proč musí být shepherd’s pie ze skopového masa?
Shepherd's pie, originální recept. • Co je shepherd's pie? • Je shepherd's pie koláč nebo páj? A proč? • Pastýřský koláč? Z koláče nemá pokrm zhola nic. • Z jakého…
Cibulačka? Cibulová polévka se smetanou může přijít i na sváteční stůl
Cibulačka neboli cibulová polévka, starý recept. • Cibulačka trochu jinak - se smetanou a žloutky. • Jak připravit cibulovou polévku. • Vadí strávníkům vařená cibule v cibulové polévce? Můžeme ji…
Retro: Pravé nanukové řezy, zákusek z doby, kdy frčel styl „brusel“. Domácí recept
Retro: Pravé nanukové řezy, domácí recept. • Z které doby pocházejí nanukové řezy? • Proč jsou nanukové řezy nanukové? • A jsou nanukové řezy vůbec mražené? • Proč nanukové řezy nejsou Míša řezy? Inspirací…
Vepřový guláš na černém pivu. Pivovarská specialita „home made“
Vepřový guláš s černým pivem, recept. • Jak připravit pivní guláš? • Musí být pivní guláš z vepřového masa? • Vepřový guláš z plecka nebo kýty. • Proč maso podlévat černým pivem? • Mohou jíst pokrm…
Hovězí polévka z morkové kosti. Z morku budou knedlíčky, z vařeného masa pomazánka
Poctivý vývar z morkových kostí s morkovými knedlíčky, recept. • Kosti dělají bujon bujonem. • Co to je "morková" kost? • Ten morek se dá jíst? • Neškodí morek lidskému zdraví? • Kde koupit morkové…
Retro: Pravý holandský řízek čili smažený vepřový řízek se sýrem. Původní receptura podle bývalé ČSN
Pravý holandský řízek? Smažený vepřový řízek se sýrem, alias holandský řízek, původní recept podle ČSN 15314. • Proč je řízek zvaný holandský, když ale obsahuje sýr ementálského typu? • Holandský řízek se…