Bezmasé obložené chlebíčky dle Mistra Vrabce i podle bývalých norem. S křenovým sýrem, eidamem, Nivou i celerovou pomazánkou
Bezmasé obložené chlebíčky nejen pro vegetariány, fotogalerie, recepty, inspirace, osvědčené pomazánky. • Jaké bezmasé obložené chlebíčky připravoval Mistr Vilém Vrabec? • Proč je třeba i při úpravě obložených chlebíčků přemýšlet? • Našlo se…
Studené rybí speciality, které nenabourají rozpočet: domácí saláty z kapra i makrely, pomazánka a rybí aspik
Rybí speciality, recepty. • Levné a celoročně dostupné ryby ve studené kuchyni. • Vynikající rybí salát z kapra zvaný rožmberský: recept podle bývalé normy. • Šlehaná rybí pomazánka z makrely…
Ruské, pražské a Henri vejce. Vejce Kasino a vaječný žabák. K tomu cibulová veka
Obložená vejce, receptury podle bývalých československých státních norem. Ruské vejce, pražské vejce, Henri vejce. Je mezi nimi rozdíl? • Není to jen různé pojmenování téhož? • Jak udělat ruské vejce doma,…
Pak choi, bok choy, čínské zelí. Jak si s ním poradit v kuchyni? Recepty
Pak choi, čínské zelí, využití v kuchyni. • Pak choi nebo bok choy? • K čemu se hodí pak choi? • Vařit pak choi, nebo jíst za syrova? • Recept na kuřecí soté s pak…
Francouzský salát, originální receptura podle bývalých československých norem
Francouzský salát, původní receptura ČSN 50147. • Salát bezmasý, a přesto výživný? • Salát zeleninový, a přece nenadýmavý? • Salát k řízku, na chlebíčky, na obložená vejce, salát jen tak k housce? • To vše…
Mrkvové saláty: Recepty, a nebo „stavební díly“ na mrkvový salát podle chuti
Mrkvové saláty, recepty. • Mrkvový salát pro chuť i pro zdraví. • Strouhaná mrkev nemusí být jen s jablky a citronem. • Čím přisladit mrkvový salát? Třeba pampeliškovým sirupem ze zásob. • Recepty:…
Rybí salát z makrely aneb My se ani mrazených makrel nebojíme
Rybí salát z makrely inspirovaný recepturou 50454 podle bývalé ČSN. • Domácí rybí salát ze zmrazené makrely. • Kde brát mořské ryby a neutratit majlant? • Makrela nemusí být jenom pečená. • Co říkají bývalé…
Jednoduchý salámový aspik. Pikantní chuťovka, pohoštění na party i po ni. Nebo na spravení chuti
Pikantní salámový aspik, recept. • Něco na spravení chuti? • Něco po bouřlivém večírku? • A nebo ostrá chuťovka při nekonečném pečení sladkého cukroví? • Což takhle salámový nářez v pikantním nakyslém aspiku?…
Saláty z bílých fazolí: švýcarský a křenový podle bývalé ČSN či s karí a s červenou řepou?
Bílá fazole v salátech, recepty a tipy. • Švýcarský salát s fazolemi a křenové fazole - to jsou "čistokrevné" saláty podle původních československých receptur pro studenou kuchyni. • Bez průkazu…
Květákový salát zachutná i odpůrcům karfiolu. Tipy, zkušenosti a 20 receptů
Květákový salát, víc než 20 receptů. • Květákový salát – premiér letních salátů. • Po květákovém salátu se netloustne. • Květákový salát pro chuť i pro zdraví. • Salát z květáku: nejdřív podle…
Vaříme z pampelišky: Saláty, pikantní ragú, perlivá limonáda a další pampeliškové tipy
Jak si pochutnat na pampelišce? To není jen pampeliškový med. Pampeliškové recepty a tipy. • Pampeliška na talíři - není to výstřednost? Není. • Pampeliškový salát s mrkví příjemně překvapí.…
Pravý feferonkový salát a sýrové smaženky: Původní chuti podle původních ČSN
Feferonový salát a původní smaženka, recepty podle bývalé ČSN. • Pamatujete na smaženku? Na tu pradávnou vynikající sýrovou placičku na vece? • Chcete znát její výrobní tajemství? • A co nefalšovaný…
Kuře v kukuřičném županu se salátem z červené řepy a další tipy na maso v těstíčku
Recepty na maso smažené v těstíčku a na salát z červené řepy. • Řízky jinak - řízky v těstíčku. • Překvapení pro hosty: kuře v “župánku” z kukuřičné mouky. •…
Zelné saláty z čerstvého zelí: Pětice nejoblíbenějších salátů ze zimního hlávkového zelí
Zelný salát z čerstvého zelí? Saláty ze zimního hlávkového zelí, recepty. • Bílé hlávkové zelí, král zimní kuchyně. • Proč saláty z čerstvého hlávkového zelí?• Zelné saláty pro chuť i…
Obložené chlebíčky podle norem studené kuchyně: Tentokrát recepty pro milovníky sýrů a „vegetáře“
Obložené chlebíčky, recepty, tipy a fotogalerie. Když chybí inspirace. • Obložené chlebíčky podle bývalých výrobních norem ČSN – sázka na jistotu. • K čemu jsou dobré normy? • Nákup materiálu - chce…