Zadělávaný zelený hrášek nejen na Zelený čtvrtek
Zadělávaný hrášek, recepty. • Hrášek jako příloha k masu. • Hrášek – jmenovatel jídel bezmasých. • Co postního na Zelený čtvrtek? Třeba zelený hrášek. • Zadělávaný hrášek na cibulce. • Hrášek…
Zeleninové ragú s houbami a cuketovými noky. Vaříme bez nákupu
Zeleninové ragú s houbami a cuketové noky, recept. • Potravinová soběstačnost? • Tak to je houbové ragú z vlastní zeleniny a k tomu cuketové ;• Žádné maso, žádná chemie. • Pouze to,…
Podzimní zeleninový špíz zapečený v těstíčku. Jediný trik – a špíz je zase jiný
Podzimní zeleninový špíz v těstíčku. • Špízy "baví" kuchaře i strávníky. • Špízy jsou energeticky lehké, nutričně vyvážené, rychle připravené, vzhledově atraktivní. • Špízy jsou především chutné. • Těstíčko špízu dodá na zajímavosti.…
Co k lehké večeři? Plněné papriky nebo plněný zelný list. Dnes ale trochu jinak
Zelné závitky a plněné papriky trochu jinak. • Dvě jídla podobná, a přeci jiná. • Vaříme chutně, zdravě, levně. • Vaření s nápadem. • Plněné papriky nemusejí být vždy s rajskou omáčkou.…