Proč vaříme litry bylinných sirupů? A co na domácí sirupy říká lékárník?
Domácí bylinkové sirupy a šťávy. Nutnost, nebo móda? • Je domácí výroba bylinných sirupů odpovídající potřebám českých domácností? • Je domácí výroba bylinných sirupů účelně vynaloženým časem a energií? •…
Sirup z okvětních plátků růží. Může být vznešenější „šťáva“ do vody?
Sirup z růžových plátků, recept, zkušenosti. • Jak chutná růžový sirup? • K čemu je růžový sirup dobrý? • Názory na kuchyňské zpracování růže. Na všech je něco. • Poznají se druhy růží po chuti?…
Sirob. Povídání o sladké řepě, kostce cukru, ale hlavně o vaření sirobu doma
Domácí výroba sirobu, návod. • Syrob nebo sirob? • Zpátky do školních lavic. • Jak jeden úraz proslavil české cukrovarníky. • Sirob, pochutina patřící k době řepné sezony. • Sirob milovaný, sirob…