Kološvárské zelí, kolozsvari kaposzta. Léty prověřená jídla nejsou nikdy „in“ ani „out“
Kološvárské zelí, kolozsvári rakott káposzta, maďarský recept. • Kološvárské zelí. • Sedmihradské zelí. • Kolozsvári rakott káposzta. • Zelí z klužského kastrolu - různé označení jednoho pokrmu. • Kde se…
Babgulyas, maďarská fazolová polévka s paprikou a se zeleninou
Babgulyáš, maďarská fazolová polévka, recept, tipy. Babgulyás. Maďarská fazolová polévka, která poslouží jako malé jídlo. Její obliba v Česku je jako "lakmusový papírek" turistické obliby maďarských destinací. Protože babgulyás patří…
Domácí langoše lepší než ze stánku. Pět různých receptů na těsto
Domácí langoše, recept. • Rychlé, levné, pikantní. • Takové jsou langoše, smažené placky z kynutého nebo kypřeného těsta. • V nabídce je jeden + čtyři různé recepty na "langošové" těsto.…
Tokáň z hovězího krku. Trochu netradičně – s paprikou a pečenými bramborami
Tokáň z hovězího krku, recept. • Není to guláš, není to perkelt - jen pochází ze stejného kraje. • Je to tokáň, masitý pokrm, který k nám přišel z Maďarska. • Vyzkoušíte…
Alma paprika: Nakládaná papriková „jablíčka“ se zelím, mrkví či feferonkami
Nakládaná alma paprika plněná zelím, mrkví a feferonkou, recept, tipy. • Plněné papriky po maďarsku. • Co je alma paprika? • Jak paprika alma chutná? • Co si s paprikami alma počít? • Naplnit…
Když je chuť na maďarský guláš, uvaříme pravý maďarský perkelt. Přílohou noky či tarhoňa
Gulyás nebo guláš? • Když guláš, tak pörkölt. • Recept na pravý maďarský perkelt. • Maďarský perkelt z vepřového masa • Tajemství chuti perkeltu. • Perkelt bez vody a bez mouky!…