Bratislavské rohlíky / rožky. Naučíme se správně je upéct?
Bratislavské rohlíky, bratislavské rožky, recept i oborová norma. • Bratislavský rohlík není rohlík upečený v Bratislavě. • Proč nemůže být bratislavský rohlík s tvarohem? • Když chceme poznat všechny krásy a zajímavosti…
Brynzové pirohy: Slovenská klasika i možná varianta s rajčaty
Brynzové pirohy / taštičky, recept. • Slovenské brynzové pirohy nejsou pečené, ale vařené. • Brynzové pirohy z bramborového nebo nudlového těsta? • Brynzové taštičky s rajčatovým přelivem, vyzkoušíte? • Brynzové…
Zelňačka, kapustnica, kyselica: Polévky z kyselého zelí s uzeným masem a klobásou
Zelňačky a kyselice, recepty. • V Čechách bílá, na Moravě a na Slovensku papriková. • Kapustnica, kyselica, zelňačka. • Takové jsou poctivé polévky z kyselého (kysaného) zelí. • Nechtějí vaše děti jíst…
Pagáče, pagáčky, pagáčiky. To nejlepší z tradičních specialit. Stojí za vyzkoušení
Pagáče, recept. • Co jsou pagáče? • Kde se vzalo slovo pagáč.• Znáte technologii přípravy pagáčů? • Jak se dělají pagáčky. • Který recept vyzkoušíte? Nejlepší jsou pagáče se škvarky a bramborami podle fotoreceptu?…
Bramborové placky od babičky vs. slovenské lokše z vařených brambor
Bramborové placky - recept od babičky • Bramborové placky z vařených brambor, to jsou „opravdicky pravé“ bramborové placky. • Dáte si klasické bramborové placky s povidly nebo makovou nádivkou? • Co je to…