Mozek „jako mozeček“ a další recepty na úpravu mozečku v české kuchyni
Jateční mozek v české kuchyni, recepty. • Ceněná lahůdka, v celém světě uznávaná delikatesa. • Jak upravit mozek, nejcennější orgán, který se může ocitnout na talíři? • Mozek "jako mozeček".…
Jitrnicový prejt: Rozborka a sborka klasické české masopustní krmě
Domácí vepřový prejt, recepty, tipy. • Z čeho připravit prejt, když není prase, ale jen řeznický obchod? • Jaké maso koupit na domácí prejt? • Upéct buchtu do jitrnic není…
Domácí vepřové sádlo aneb Když slečna umí vyškvařit sádlo, může se vdávat
Škvaření vepřového sádla, tipy, triky, zkušenosti. • Jak správně vyškvařit sádlo a jak vznikají š;• Proč se domácí vepři vyznačovali těžkou obezitou. • Rok staré sádlo v ložnici. • Jak se škvařilo sádlo…
Jíte ledvinky? A víte, jak je připravit před vařením? Vepřové ledvinky dušené na cibulce, po uhersku i jako zabíjačkový guláš
Ledvinky, návod, recepty, tipy. • Jíte ledvinky? • Nebo přesněji: Jedli jste někdy ledvinky? • Kde jíte ledvinky? • Můžete je totiž jíst i doma. • Jak ledvinky připravit před samotným vařením. • Co je…
Plněný zelný list s játrovou nádivkou a pečený drůbeží prejt s játry. Vyzkoušejte
Játrový drůbeží prejt, recept. • Nechutnají vám játra, ale máte rádi domácí játrové paštiky? • Jste názoru, že jsou játra nezdravá, ale játrovou paštiku vyrábíte bez obav? • Zelné závitky s játrovou…
Jemná a lehká kuřecí huspenina je dietnější sestra klasického sulcu
Jak se dělá huspenina. Recept na lehkou kuřecí huspeninu se zeleninou. • Huspenina nebo sulc? • Zabíjačková pochoutka bez vepřového. • Počítáte kalorie nebo musíte držet dietu? Drůbeží huspeninu si…
Domácí sekaná z mletého masa – výtečná vařená sekaná „po uhersku“
Sekaná s jinou tváří. • Bezlepková sekaná, a bez tuku. • Tajemství řezníka z farmářských trhů. • Nejlepší sekaná, jakou znám. • Sekanou nepečeme, ale vaříme. • Moravská střeva jsou zdravotně nezávadná. •…