Romská kuchyně: Marikle, universální pšeničné placky
Marikle, pšeničné placky z romské kuchyně, sdílené recepty. • Marikle, placky z bílé mouky. • Marikle k snídani, marikle k obědu či marikle k večeři. • Jak se dělají marikle.…
Pišoty, těstovinové taštičky z „depozitáře“ tradiční romské kuchyně
Romský pišot, tipy. • Pišot je oblíbené, chutné a proto často připravované jídlo. • Ale víte, co je pišot? • Pišot je romský pokrm vycházející z romských tradic. • Jak…
Holubky, romská varianta gołąbků, holubců, golubců a i jinak zvaných plněných zelných listů
Romské holubky, recept, popis práce. • Plněné zelné listy podle romského receptu. • Znají holubky i jiná etnika a jiné národy? • Jak holubky připravit. • Čím se holubky plní? Mletým masem, nebo…