Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku
Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? • Není to sulc. • A přece má pokrm se sulcem něco společného: Vepřové maso a rosol.…
Játra nemusejí končit jen na cibulce nebo s omáčkou. Receptury ČSN pro úpravy jater
Tepelně upravená játra, starší receptury. • Proč vymizely starší recepty na úpravu jater? • Kdo má rád játra není trumpeta. • Jak se kdysi upravovala játra v československých restauracích? •…
Salát Rumcajs. Originál, tak jej připravovala Manka, ale i československé výrobny lahůdek
Přesnídávkový salát Rumcajs, receptura ČSN 524 18. • Kde hledat originál recept na salát Rumcajs? • U Manky v Řáholci? • Raději na serveru • Nebo ve sbírkách kdysi závazných…
Hrachová polévka jako od babičky a hráškový krém jako z hotelové jídelny. Je mezi nimi rozdíl? Recepty
Hrachová polévka a hráškový krém, recepty. • Hrachovku jako z bufetu, nebo hotelový hráškový krém? • Proč někdo říká hrášková polévka, když má na mysli polévku hrachovou? • Jaký je…