Pudinkáče. Jak dlouho je znáte? Kde se vzaly? Jak pečete pudinkáče?
Pudinkáče, kynuté pečivo s pudinkem, recepty. • Když to je pudinkáč, tak pudinkové co? • Pudinkové banánky? • Pudinkové copánky? • Kde se vzaly pudinkáče? • Mají pudinkáče zahraniční původ?…
Škvarkové zelné placky. 10+1 receptů na placky ze škvarků a kyselého zelí
Zelné a škvarkové placky, 11 receptů. • Zelné placky? • Škvarkové placky? • A co škvarkové placky z kyselým zelím? • Škvarkové placky se zelím. • Škvarkové placky s bramborami a se zelím. • Zelné placky…
Jitrnicový prejt: Rozborka a sborka klasické české masopustní krmě
Domácí vepřový prejt, recepty, tipy. • Z čeho připravit prejt, když není prase, ale jen řeznický obchod? • Jaké maso koupit na domácí prejt? • Upéct buchtu do jitrnic není…
Domácí vepřové sádlo aneb Když slečna umí vyškvařit sádlo, může se vdávat
Škvaření vepřového sádla, tipy, triky, zkušenosti. • Jak správně vyškvařit sádlo a jak vznikají š;• Proč se domácí vepři vyznačovali těžkou obezitou. • Rok staré sádlo v ložnici. • Jak se škvařilo sádlo…
Pagáče, pagáčky, pagáčiky. To nejlepší z tradičních specialit. Stojí za vyzkoušení
Pagáče, recept. • Co jsou pagáče? • Kde se vzalo slovo pagáč.• Znáte technologii přípravy pagáčů? • Jak se dělají pagáčky. • Který recept vyzkoušíte? Nejlepší jsou pagáče se škvarky a bramborami podle fotoreceptu?…
Masopust nebo Velikonoce? Boží milosti se hodí na všechny starodávné svátky
Boží milosti, vyzkoušené recepty, tradice • Boží milosti našich babiček? Symbol hojnosti. • Boží milosti jsou smažené, lehce nafouklé drobné křehké peč;• Kontrolní test: "V minulosti se boží milosti připravovaly na Vánoce, v masopustě,…
Masopust: Makové koblihy s brusinkami, skořicové šišky a bavorské vdolečky
Masopustní koblihy. • Koblihy s marmeládou? Nuda. Připravíme koblihy s mákem a brusinkami. • Smažené masopustní koblihy versus fašiangové šišky. • Dělat koblihy na sádle, nebo na oleji? • Finta na plnění koblih - bez…