Tento článek Makové panenky je užitečný. Uložte si ho.

Makrela pečená se slaninou a zelenou paprikou, recept. Jak dostat mořskou rybu na český stůl. Makrela pečená v troubě. Čím okořenit makrelu? Česnekem a slaninou. Pečená zelená paprika jako příloha k makrele.

Markela se slaninou je poměrně častá kombinace. Slanina rybu ochutí i promastí, dodá ji „uzený“ nádech. Pečené papriky jsou delikátní přílohou. Makrelu se slaninou lze péct v alobalu, ale při úpravě v zapékací nádobě se lépe opeče „do zlatova“.

Makrela pečená se slaninou: Recept

Jedna makrela při nákupu váží kolem 300 gramů. Na porci se obvykle počítá jeden kus.

  • Zmrazené makrely nechám volně rozmrznout.
  • Odříznu hlavu, ocas, břišní a hřbetní ploutve.
  • Vyjmu útroby, oddělím jikry nebo mlíčí.
  • Rybu důkladně propláchnu pod tekoucí studenou vodou (přesvědčím se, zda je ve výlevce sítko).

Makrela se slaninou a zelenou paprikou: Suroviny

Makrely podle počtu porcí

Cibule, zelená paprika, česnek

Slanina (asi 50 g na jednu makrelu)

sůl, mletá paprika

Olej

Zelenina jako základ i podklad

Očistím papriky, nakrájím je na větší kusy a vložím do pekáče. Do některých paprik vložím jako do misek oprané mlíčí nebo jikry. Cibuli nasekám na měsíčky a přisypu k paprikám.

Makrely rozevřu, potřu třeným česnekem, posolím a posypu paprikou. Paprika může být i pálivá, jestli to strávníkům nebude vadit. Vnitřek makrely naplním plátky slaniny.

Makrely zavřu, spíchnu na dvou místech párátky. Nebo by se makrely mohly sepnout silikonovým proužkem. Položím na zeleninu v kastrolu, svrchu posolím, posypu paprikou a zakápnu olejem. Když zbyla slanina, položím ji na ryby.

Pod pokličkou makrely peču při 220 °Celsia asi 15 minut. Pak sundám poklici a dopeču, aby byl povrch ryby zlatavý. Rybu během pečení nepřevracím.

Čtěte také:  Papriky pečené s olejem. Dobré jídlo skoro bez práce

Díky tomu, že ryby leží na zelenině, nic se v pekáči nepřipálí.

Přílohy raději servíruji zvlášť

Na talíř kladu rybu a pečené papriky s mlíčím. Častěji ovšem servíruji na jeden talíř rybu a na menší talířek pečené papriky a vařené brambory, aby měl konzument na talíři dost místa k rozevření makrely a vyjmutí kostry a kostí.

https://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2019/09/makrela_paprika_pecena_mp.jpghttps://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2019/09/makrela_paprika_pecena_mp-150x150.jpgreceptarHlavní jídlaRECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORAjak upéct makrelu v troubě,makrela,makrela pečená se zeleninou,makrela pečená v kastrolu,makrela pečená v troubě,makrela pečená v troubě se zeleninou,makrela recept,makrela recepty,makrela se slaninou,mořské ryby,pečená makrela,pečená makrela recept,pečená makrela recepty,pečené papriky,pečené papriky jako příloha,přílohy k rybám,recept makrela pečená v troubě,recept na makrelu,recept na pečenou makrelu,recepty na ryby,recepty z ryb,rybí recepty,rybí recepty jikry a mlíčíMakrela pečená se slaninou a zelenou paprikou, recept. • Jak dostat mořskou rybu na český stůl. • Makrela pečená v troubě. • Čím okořenit makrelu? Česnekem a slaninou. • Pečená zelená paprika jako příloha k makrele. • Markela se slaninou je poměrně častá kombinace. Slanina rybu ochutí i promastí,...Blog o zahradničení, pěstování a receptech
Tento článek Makové panenky je užitečný. Uložte si ho.