Hovězí na divoko. Domácí recept na oblíbenou úpravu předního hovězího
Hovězí na divoko, domácí recept. • Klasická „konzervárenská“ úprava hovězího masa tentokrát v čerstvé domácí podobě. • Hovězí na divoko, varianta bez kořenové zeleniny. • Hovězí na divoko, chuť, která neomrzí. •
Hovězí na divoko si ponejvíc představíme jako klasickou konzervu pro rychlé („dovolenkářské“) vaření. Hovězí na divoko připravené z čerstvého masa chutná trochu jinak – především čerstvěji. K hovězímu na divoko se hodí jakákoliv příloha – a všechny s ním ladí.
Hovězí s divokým kořením
Hovězí na divoko je „divoké“ díky tak zvanému divokému koření. Maso upravované na divoko se dost často dusí společně s kořenovou zeleninou. Ta v uvedeném předpisu není použita. Maso tím nijak „neutrpí“, jedná se prostě jen o variantu, o změnu chuti. (Což budou kvitovat ti, kteří především celer nemohou, a nebo jim jeho chuť vadí.)
Hovězí na divoko: Suroviny
600 – 800 g hovězího krku (bez kosti či s kostí)
150 g anglické slaniny nebo 100 g uzeného špeku
2 cibule
Bobkový list
Hořčičné semínko
Nové koření
Barevný nebo černý pepř
100 g másla
Na oběd pro čtyři zdatné jedlíky potřebuji 600 g masa bez kosti nebo 800 g masa s kostí. Bude se upravovat vcelku. Dobře se hodí přední hovězí, například hovězí krk.
Maso opláchnu, otřu utěrkou, z obou stran osolím a opepřím čerstvým nahrubo mletým pepřem. Barevným nebo černým.
Upéct či udusit do měkka
Kus hovězího masa vložím do menšího kastrolku s hrubě nakrájenou cibulí, pokryji tence krájenou slaninou, posypu lžičkou hořčičných semínek. Dále okořením novým kořením (asi 5 kuliček), dvěma bobkovými listy. Navrch položím kus másla, podliji do poloviny vodou, přikryji pokličkou a dám do trouby nastavené na 220 °Celsia. Při této teplotě budu hovězí maso péct za stálého podlévání horkou vodou asi dvě hodiny (do úplného změknutí).
Nebo po deseti minutách teplotu snížím na 100 °C. Pak nemusím podlévat a kontrolovat. Pomalé dušení hovězího masa však bude trvat tři až čtyři hodiny. Záleží na tom, jak moc spěchám.
- Poznámka: Maso do kastrolu v tomto případě opravdu vkládám syrové, předem je neopékám.
Když je hovězí maso tak měkké, že po vpíchnutí lehce sklouzne z vidlice, vyjmu kastrolek z trouby. Maso odložím na pracovní talíř a věnuji se zbylému sosu v kastrolu.
- Především vyjmu kuličky nového koření a bobkové listy.
- Boky kastrolu zvlhčím sosem, abych mohla snadněji odškrábnout připečenou vrstvičku.
- Přiliji trochu horké vody a připečené částečky rozvařím.
- Šťávu ponechávám přírodní, ničím ji nezahušťuji. Jen svařím na požadovanou konzistenci.
K hovězímu na divoko se hodí snad všechny druhy příloh: Různě upravené brambory, rýže, těstoviny, krokety, noky, polenta, vařená, dušená nebo zadělávané zelenina.
https://makova-panenka.cz/recepty/hovezi-na-divoko-domaci-recept-na-oblibenou-upravu-predniho-hoveziho/https://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2020/08/hovezi-na-divoko-recept.jpghttps://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2020/08/hovezi-na-divoko-recept-150x150.jpgHlavní jídlaRECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORAaby hovězí změklo,co z hovězího krku s kostí,co z předního hovězího,dušené hovězí,dušené hovězí maso recept,hovězí krk,hovězí krk recepty,hovězí krk s kostí,hovězí maso,hovězí maso na divoko,hovězí maso recepty,hovězí na divoko,hovězí na divoko konzerva,hovězí na divoko příprava,hovězí na divoko pro pamětníky,hovězí na divoko recept,hovězí nadivoko,hovězí přední,hovězí přední recepty,hovězí recepty,jak na hovězí krk s kostí,jak na přední hovězí,jak udělat hovězí na divoko,přední hovězí maso,recepty hovězí maso na divoko,recepty z hovězího masaHovězí na divoko, domácí recept. • Klasická 'konzervárenská' úprava hovězího masa tentokrát v čerstvé domácí podobě. • Hovězí na divoko, varianta bez kořenové zeleniny. • Hovězí na divoko, chuť, která neomrzí. • Hovězí na divoko si ponejvíc představíme jako klasickou konzervu pro rychlé ('dovolenkářské') vaření. Hovězí na divoko připravené z...receptar jezzina@seznam.czAuthorMAKOVÁ PANENKA
Napsat komentář