Vepřenky. Placičky z mletého masa podávané s hořčicí a cibulí. Pamatujete?
Vepřenky, originální recept podle bývalé ČSN. • Co byla a co je vepřenka? • Vepřenky s chlebem. • Vepřenky s bramborami. • Ale vždy vepřenky s cibulí a hořčicí. •…
Zatloukaný řízek (řízek naruby) alias Košický řízek
Košický zatloukaný řízek (řízek naruby). • Co to je zatloukaný řízek? • Co je řízek (rezeň) košický? • Jak se vymanit ze starých stereotypů. • Mělké kořeny novodobé "tradice" lze…
Klokaní maso: Jak a co doma uvařit z klokaního masa
Klokaní maso na talíři, informace, tipy, hotová jídla. • Klokaní maso lze koupit i v Česku. • Je společensky vhodné pojídat klokana? Je! • Jaký mají Ozzie názor na klokaní…
Maminčino kuře jak je připravují v restauracích a jídelnách
Maminčino kuře, receptura 18006. • Kuře jako od maminky, anebo "maminčino kuře" podle uznané receptury? • Na slovech záleží, ne že ne. • Co dostaneme, když si v restauraci objednáme…
Kološvárské zelí, kolozsvari kaposzta. Léty prověřená jídla nejsou nikdy „in“ ani „out“
Kološvárské zelí, kolozsvári rakott káposzta, maďarský recept. • Kološvárské zelí. • Sedmihradské zelí. • Kolozsvári rakott káposzta. • Zelí z klužského kastrolu - různé označení jednoho pokrmu. • Kde se…
Co dnes uvařit k obědu? Zapečené palačinky se špenátem a s masovou náplní
Zapečené palačinky s masem a se špenátem, tip. • Co uvařit k obědu, aby to nebylo stále to samé? • Co uvařit dětem o prázdninách, ale aby to děti jedly?…
Domácí pochoutky z olomouckých tvarůžků: Syrečky smažené, pomazánky, nakládání tvarůžků
Olomoucké tvarůžky, tipy na domácí výrobky z tvarůžků. • Olomoucké tvarůžky smažené. • Mleté řízky se syrečky. • Tvarůžek v šunce. • Olomoucký Ondráš, tvarůžek v bramborákovém těstě. • Jak…
Bůčková roláda: Od špalíku masa s kostmi po plát k zabalení. Plus receptury dle ČSN
Roláda z vepřového boku, recepty. • Že bůček není sorta masa vhodná k rozklepání a sbalení do rolády? • Svého času byly bůčkové rolády docela běžným způsobem úpravy vepřového boku.…
Jedna kachna, čtyři různé obědy
Jedna kachna na čtyři obědy, tipy, triky. • Jak jednu kachnu upravit ke čtyřem obědům? • A pokaždé jinak? • Ekonomické využití kachny do posledního drobku. • Kachní prsa jako…
Prastarý recept na hovězí po stroganovsku je stále aktuální. Delikátní Beef Stroganov nevyšel z módy
Hovězí Stroganov, recept. • Hovězí Stroganov, nebo Beef Stroganov? • Jaké maso vybrat na hovězí po stroganovsku? • Kleslo hovězí Stroganov na žebříčku oblíbenosti? • Kdy naposledy jste měli Beef Stroganoff?…
Pišoty, těstovinové taštičky z „depozitáře“ tradiční romské kuchyně
Romský pišot, tipy. • Pišot je oblíbené, chutné a proto často připravované jídlo. • Ale víte, co je pišot? • Pišot je romský pokrm vycházející z romských tradic. • Jak…
Růžičková kapusta, královna časného jara. Co uvařit z kapustiček? Inspirujte se
Růžičková kapusta, recepty. • Kotlety s růžičkovou kapustou. • Vepřová plec s růžičkovou kapustou • Smažené kapustičky v mletém mase. • Polévky s růžičkovou kapustou. • Zapečené kapustičky s bramborami.…
Závitky z listů červeného zelí: Zdravě, chutně, hospodárně
Plněné závitky z červeného zelí, domácí recept, tip. • Stačí malá hlávka červeného zelí, a je oběd pro celou rodinu. • Oběd chutný, zajímavý, nutričně hodnotný, levný. • Už nevíte,…
Yorkshirský pudink. Na talíři letem světem
Yorkshirský pudink, autentické recepty. • Dáte si v Anglii yorkshirský pudink s jahodami a se šlehačkou? Nedáte. • Yorkshirský pudink ovšem můžete dostat k pěknému kousku rostbífu, anebo k anglickému…
Kapusta: Těstoviny zapečené s kapustou, uzeným masem, vejci a bešamelem
Zapečené těstoviny s kapustou, domácí recept. • Flíčky s kapustou, jedna z mnoha tváří zapečených těstovin. • Ke kapustě ladí slanina či uzené maso. • Dopékat pokrm se sýrem je…