Müsli perník, moučník pro nevlídné podzimní dny
Müsli perník, recept. • Müsli perník poslouží k hodnotné snídani, přesnídávce i ke svačině. • Müsli perník obsahuje samé dobré věci. • Vydrží tak dlouho, dokud se nesní. ;=) • Müsli perník je to pravé pečivo pro pošmourné podzimní dny. •
Proč chutě na perníky přicházejí s podzimními plískanicemi? Snad proto, že se při jejich přípravě nešetří exotickým „rozehřívacím“ kořením?
Receptů na perníky není nikdy dost. Müsli perník hodnotně zasytí. Stojí za vyzkoušení.
Müsli perník: Recept Makové panenky
Müsli perník: Suroviny
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 šálek cukru (hnědý je chutnější)
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ šálku směsi na müsli
- ½ šálku sušeného ovoce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 2 dezertní lžičky mletého zázvoru
- ½ čajové lžičky perníkového koření
- ½ čajové lžičky mletého muškátové ořechu
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 250 g másla nebo rostlinného tuku na pečení
- 3 polévkové lžíce medu
- 3 vejce
- 1 až 1,5 šálku mléka
- Cukr na posypání nebo poleva podle volby
- Směs na přípravu müsli by měla být hodně pestrá: s různými druhy ořechů, vločkami, semínky, třeba i s kandovaným ovocem…
- Na přídavek suchého ovoce se hodí jablečné nebo hruškové křížaly, sušené meruňky – nebo podle vlastní chuti a stavu zásob.
Příprava je víc než prostinká
Nejprve vyšlehám cukr, tuk, med a vejce. Přidám ostatní ingredience: mouku, koření, kypřidla a 100 ml mléka.
Vyšlehám v kompaktní řídké těsto a teprve pak vsypu müsli směs a drobně nakrájené suché ovoce. Zamíchám, a kdyby bylo těsto příliš husté, přikápnu ještě asi 50 ml mléka – nebo podle potřeby.
Těsto vliji na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Rozetřu do stejnoměrně vysoké vrstvy. Upeču při 180 °Celsia (zkouška špejlí).
Hotový perník buď jenom posypu práškovým cukrem, anebo potřu kakaovou (čokoládovou) polevou a posypu kokosovou moučkou.
Perník s muzikou
K jednodušší verzi perníku bez polevy se dobře hodí kompoty z uvařeného sušeného ovoce (staročeská „muzika“).
Co k perníku dobře chutná
K müsli perníku s polevou a kokosem dobře ladí čaj s citronem, který si někdo může podle vlastní chuti „vylepšit“ rumem. V chladné podzimní večery se k perníku také báječně hodí grogy, punče a jiné zimní horké nápoje.
A co takhle vyzkoušet také originální perníkový dort? Perník s náplní z čerstvých švestek a s vrstvou jogurtu zpevněného cukrářskou želatinou, to je něco víc, než jen mlsek ke kafíčku. V adventu přijde vhod recept na perníkový chlebíček s ovocem, ořechy a pomerančovou polevou.
Foto: Všechny fotky k článku o müsli perníku (receptar)
https://makova-panenka.cz/recepty/musli-pernik-moucnik-pro-nevlidne-podzimni-dny/https://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2019/11/recept-na-pernik_7.jpghttps://makova-panenka.cz/wp-content/uploads/2019/11/recept-na-pernik_7-150x150.jpgMoučníky, dezertyRECEPTY ZE ZAHRÁDKY A DVORAdomácí perník na plech,jak na Müsli perník,kořeněný perník,litý perník recept,moučníky na plech,Müsli perník recept,Müsli perník s křážalami,nej recepty - moučníky,nejlepší moučníky,perník na plech,perník na plech recept,perník recept,perníková bábovka,perníková buchta,recept na domácí perník,recept na perník,rychlé dobré recepty na moučníky,rychlý perník recept,top recepty moučníky,výborné moučníky a řezy recepty,výborný perník na plechMüsli perník, recept. • Müsli perník poslouží k hodnotné snídani, přesnídávce i ke svačině. • Müsli perník obsahuje samé dobré věci. • Vydrží tak dlouho, dokud se nesní. ;=) • Müsli perník je to pravé pečivo pro pošmourné podzimní dny. • Proč chutě na perníky přicházejí s podzimními plískanicemi? Snad proto,...receptar jezzina@seznam.czAuthorMAKOVÁ PANENKA
Napsat komentář