Kynuté buchty s rebarborou. Kdo buchty s revení ochutnal, nikdy nezapomene
Rebarborové buchty s perníkem, rodinný recept. • Na co v sezoně reveně nezapomenout? Na buchty. • Nejlepší moučník s rebarborou: balené kynuté buchty. • Nudíte se? Pusťte se do pečení rebarborových buchet…
Dušené kopřivy na cibulce s bramborovou roládou a kopřivové polévky silné „jako hrom“
Špenát z kopřiv. Kopřivy dušené na cibulce a kopřivové polévky - recepty. • Proč v Česku říkáme, že jíme špenát, když máme na talíři kopřivy? • Jak se připravují dušené kopřivy?…
Chřest na talíři: Jak překonat „respekt“ z bílých a zelených paliček chřestu. S holandskou omáčkou i další recepty
Chřest v jarní kuchyni: tipy, triky, recepty a inspirace. • Jíte chřest? A jíte jej doma nebo v cizině? • Umíte chřest upravit tak, aby chutnal? • Kdy se konzumuje špargl? Dokud…
Krůtí kostra: Pikantní ragú, smetanová omáčka, masový nákyp, sulc a silný bujon
Krůtí kostra, tipy k využití. • Proč kupovat krůtí skelet, když to je samá kost? • Je snad krůtí kostra nějaká mimořádná pochoutka? • Nebo je nákup krůtí kostry výrazně finančně výhodný?…
Záhorácký závitek podle bývalých Receptur pro teplou kuchyni. Retro na talíři
Záhorácký závitek, receptura podle bývalé ČSN. • Z čeho je vytvořen záhorácký závitek? • Proč je závitek záhorácký? Protože to je recept ze slovenského Záhoří. • Jedli jste už někdy záhorácký závitek? • Ne?…
Bratislavské vepřové plecko, originální recept. Tak to je retro jako hrom!
Bratislavské vepřové plecko, originální recept podle bývalé ČSN. • Jak chutná bratislavské plecko? Výtečně. • Proč se někdy píše "rolovaná" plec? • Jaký smysl má rolování vepřové plece? • Je rozdíl mezi plecí,…
Brněnský dort – žádné cizí vzory. Brněnský dort je klasika skutečně tuzemská!
Brněnský dort, návod, tipy, recepty. • Co je brněnský dort? • Prababička a babičky brněnský dort znaly, některé jej i pekly. • Brněnský dort skrývá tajemství. • Jak brněnský dort upéct a sestavit,…
Ruské, pražské a Henri vejce. Vejce Kasino a vaječný žabák. K tomu cibulová veka
Obložená vejce, receptury podle bývalých československých státních norem. Ruské vejce, pražské vejce, Henri vejce. Je mezi nimi rozdíl? • Není to jen různé pojmenování téhož? • Jak udělat ruské vejce doma,…
Jako od maminky? Hovězí s rajskou omáčkou podle bývalé normy a dle receptu „Kluků v akci“
Rajčatová hovězí pečeně, recept. • Hovězí maso, a přesto není jako vyvařená podešev. Jak to udělat? • Nevařit, ale péci. Radí to Kluci v akci i bývalé normy pro teplou kuchyni. • Děti chtějí…
Pak choi, bok choy, čínské zelí. Jak si s ním poradit v kuchyni? Recepty
Pak choi, čínské zelí, využití v kuchyni. • Pak choi nebo bok choy? • K čemu se hodí pak choi? • Vařit pak choi, nebo jíst za syrova? • Recept na kuřecí soté s pak…
Mazanec do formy? Není to tradiční český způsob, zato ale praktický. Výsledek skvělý
Velikonoční pečení. Kynutý mazanec do formy, recept. • Jak ošidit technologii, ale neošidit mazanec. • Vyndáváte z trouby místo kulatého mazance beztvarou popraskanou placku? Je tu řešení! • Zkuste upéct mazanec v…
Velikonoce s dietou: Citronové kuře, žlutá rýže a zelené fazolky. Vesele a zdravě
Citronové kuře s citronovou omáčkou, recept. • Když do svátečního menu "mluví" ;• Z ovoce se stalo koření. • "Smetanová" omáčka bez smetany. • Barvy velikonoc: žlutá kurkumová rýže, "červené" kuře, zelené fazolky.…
Staročeské jahelníky: Sladký s ovocem, slaný s houbami. Který si dáte?
Jahelník, sladký i slaný, recepty. • Jíte jáhly? • A jíte je proto, že jsou "in", a nebo že vám chutnají? • Sladký jahelný nákyp pekly naše prababičky jako běžné hlavní jídlo.…
Plněný zelný list s játrovou nádivkou a pečený drůbeží prejt s játry. Vyzkoušejte
Játrový drůbeží prejt, recept. • Nechutnají vám játra, ale máte rádi domácí játrové paštiky? • Jste názoru, že jsou játra nezdravá, ale játrovou paštiku vyrábíte bez obav? • Zelné závitky s játrovou…
Místo velikonočního mazance plněný kynutý velikonoční cop. Zajímavě vypadá a výtečně chutná
Plněný velikonoční pletenec, recept. • Tradičně, a přesto trochu jinak? • Místo velikonočního mazance upečeme velikonoční cop, pletenec. • Velikonoční cop každý naplní podle svého gusta - a tak to bude nejlepší. • A…