Hlavní jídla

Vepřová žebra pečená v pivní marinádě aneb Když je místo ke grilování pod sněhem

Vepřová žebra pečená na pivu, recept. • Jak se vyznat ve vepřovém mase. • Žebra nebo žebírko? • Marinády na vepřová žebra? Zkušenosti od letního grilu v zahradě lze využít v zimě v kuchyni. • Vepřová…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Smetanová křenová omáčka pozvedne vařené přední hovězí do vyššího levelu

Křenová omáčka, recept. • Aby "všednodenní" pokrm povýšil na nedělní stůl. • Jak se vaří dobrá křenová omáčka. • Proč se křenová omáčka připravuje k méně kvalitnímu hovězímu masu? • Základ výtečné křenové…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Z krkovice nebo pečeně nejlepší vepřové na kmínu. Jak na to, aby vepřové na kmínu nebylo mdlé, šedé, nudné a fádní

Vepřové na kmínu, recept. • Jak postupovat, aby nevznikl pokrm šedý, nudný. • Finta nespočívá v přidaném koření, ale v technologii. • Co kdysi věděla každá „hausfrau“? • Vepřová krkovice i pečeně. Nejlepší recepty. • Vepřové na…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Rýžový nákyp s ovocem. Ze švestek, s meruňkami nebo jablky? Jak na to, aby nákyp byl hebký, vláčný a vůbec „nedusil“?

Recept na rýžový nákyp s ovocem. Který je nejlepší? S broskvemi, ze švestek, třešní nebo raději do rýžového nákypu meruňky? A co rýžový nákyp s jablky a tvarohem? Každý bude výtečný. • Nákypy,…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

„Pepřová vepřová krkovice pečená“ neboli S cibulí pečená krkovice jedna báseň

Pečená vepřová krkovice s pepřem a cibulí, recept. • Když na grilování není doba a u řezníka se směje pěkná krkovička.  • Nejlepší recepty? Mnohdy ty nejprostší. • Lákadla k vyzkoušení receptu: Vepřová krkovice…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Škubánky: Starodávná jídla „frčí“, tak proč nevyzkoušet třeba škubánky s mákem?

Staročeské škubánky/kucmoch, recept. • Bramborové škubánky s mákem, obyčejné jídlo časem zaváté. • Jedli jste někdy škubánky? Co je kucmoch? • Budou současné škubánky s mákem chutnat jako od babičky? Budou. • Proč dospělým…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Bílé fazole: Trenčiansky jemný párok s fazuľou, fazole na kyselo i fazolový guláš. Vyzkoušejte

Bílé fazole, recepty. • Je bílá fazole jiná než barevná? • Záleží na barvě fazolí? • Jak dlouho vařit bílé fazole. • Co jsou zadělávané bílé fazole? • Retro: Trenčiansky jemný párok s fazuľou. • Historie:…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Protýkané hovězí žebro a protýkaný hovězí krk. I přední hovězí bude delikatesou

Přední hovězí protýkané, recepty a tipy.  • Aby přední hovězí nebylo jako podrážka k pohorkám. • Protýkané hovězí žebro pomalu tažené. • Kouzlo pomalé úpravy. • Při jednom vaření dvě odlišná jídla. • Protýkaný hovězí…
OTEVŘÍT

Hlavní jídla

Ražniči chutná i „baví“. 10 osvědčených receptů na špízy na špejli, na plechu v troubě i v remosce

Ražniči: Deset receptů. • Špíz, šašlik, souvlaki? V českých poměrech se stalo zvykem používat výrazu ražniči. • Budeme se přít o správnosti názvu, a nebo raději vařit? Vařit. • Recepty: ražniči s nakládanou kapií,…
OTEVŘÍT