Hlavní jídla

Vepřové závitky plněné krůtími játry a zalité játrovou omáčkou. Dobrou sváteční chuť

Vepřové závitky s játry a játrovou omáčkou, recept. • Co k nedělnímu nebo polo svátečnímu obědu? • Třeba plátky vepřové pečeně plněné játry s pikantní játrovou omáčkou. • Kapary v teplé omáčce?…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Pravý hospodský hovězí guláš. Jak se připravoval podle bývalé normy „pro hospody?“

Hovězí guláš z kližky podle ČSN, recept. • Skutečně originální recept na hospodský guláš? To je guláš podle někdejších "hospodských" norem! • Guláš podle staré normy, to je nevyvratitelné alibi. •  Ale…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Jíte ledvinky? A víte, jak je připravit před vařením? Vepřové ledvinky dušené na cibulce, po uhersku i jako zabíjačkový guláš

Ledvinky, návod, recepty, tipy. • Jíte ledvinky? • Nebo přesněji: Jedli jste někdy ledvinky? • Kde jíte ledvinky? • Můžete je totiž jíst i doma. • Jak ledvinky připravit před samotným vařením. •  Co je…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Podzimní zeleninový špíz zapečený v těstíčku. Jediný trik – a špíz je zase jiný

Podzimní zeleninový špíz v těstíčku. • Špízy "baví" kuchaře i strávníky. • Špízy jsou energeticky lehké, nutričně vyvážené, rychle připravené, vzhledově atraktivní. • Špízy jsou především chutné. • Těstíčko špízu dodá na zajímavosti.…
OTEVŘÍT
Hlavní jídla

Vaříme bez masa: Zapečené brambory s cuketou nebo brambory s květákem zapečené v bešamelu

Zapečené brambory, bezmasé recepty. • Co s mladou cuketou? Zapečené brambory! • Na čem si ještě pochutnat? Na bramborách zapečených s květákem. • Tradiční vejce, obligátní sýr, anebo jemný bešamel na zapékání?…
OTEVŘÍT