Dušený špenát z kostky zmrazeného protlaku. Chutná krmě v krátkém čase
Zmrazený špenátový protlak, recepty, tipy. • Jak naložit s kostkou mrazeného špenátu? • Čím zahustit dušený špenátový protlak? • Které koření se hodí ke špenátu. • Špenát jako mozeček, je to možné? • Dušený…
Vepřové závitky plněné krůtími játry a zalité játrovou omáčkou. Dobrou sváteční chuť
Vepřové závitky s játry a játrovou omáčkou, recept. • Co k nedělnímu nebo polo svátečnímu obědu? • Třeba plátky vepřové pečeně plněné játry s pikantní játrovou omáčkou. • Kapary v teplé omáčce?…
Retro: Azu po tatarsku. Jak se vařilo azu v Československu? A jak v zemích původu?
Azu po tatarsku, retro recept. • Co je azu po tatarsku? • Kde se vzalo? • Kdy bylo azu po tatarsku na vrcholu slávy? • Jak azu po tatarsku připravit? • Výběr masa na…
Pravý hospodský hovězí guláš. Jak se připravoval podle bývalé normy „pro hospody?“
Hovězí guláš z kližky podle ČSN, recept. • Skutečně originální recept na hospodský guláš? To je guláš podle někdejších "hospodských" norem! • Guláš podle staré normy, to je nevyvratitelné alibi. • Ale…
Kuřecí srdíčka na divoko: Porce dobrého jídla za méně než 20 korun
Kuřecí srdíčka na divoko, recept. • Oběd za dvacku? • Kuřecí srdíčka s dušenou rýží vyjdou ještě levněji. • Kuřecí srdce - pochoutka i úsporné řešení oběda pro celou domácnost. • Kuřecí srdce…
Jíte ledvinky? A víte, jak je připravit před vařením? Vepřové ledvinky dušené na cibulce, po uhersku i jako zabíjačkový guláš
Ledvinky, návod, recepty, tipy. • Jíte ledvinky? • Nebo přesněji: Jedli jste někdy ledvinky? • Kde jíte ledvinky? • Můžete je totiž jíst i doma. • Jak ledvinky připravit před samotným vařením. • Co je…
Zeleninové ragú s houbami a cuketovými noky. Vaříme bez nákupu
Zeleninové ragú s houbami a cuketové noky, recept. • Potravinová soběstačnost? • Tak to je houbové ragú z vlastní zeleniny a k tomu cuketové ;• Žádné maso, žádná chemie. • Pouze to,…
Podzimní zeleninový špíz zapečený v těstíčku. Jediný trik – a špíz je zase jiný
Podzimní zeleninový špíz v těstíčku. • Špízy "baví" kuchaře i strávníky. • Špízy jsou energeticky lehké, nutričně vyvážené, rychle připravené, vzhledově atraktivní. • Špízy jsou především chutné. • Těstíčko špízu dodá na zajímavosti.…
Vařené hovězí maso s remuládou a pečeným tuřínem. Inovace někdejší oblíbené „hotovky“
Vařené přední hovězí s remuládou a tuřínově hranolky, retro recept. • Že je maso vyvařené na polévku bez chuti? • Jednak to není tak hrozné, jednak je lze dochutit atraktivní remuládou.…
Hovězí přední na pepři s bramborovými koláčky. Retro, které chutná
Hovězí přední maso na pepři, recept podle bývalých norem. • Maso i omáčka výtečné chuti - a přitom jediným kořením je pepř. • Jak vařit bez "berliček" dochucovacích prostředků. • Bramborové koláčky…
Tokáň z hovězího krku. Trochu netradičně – s paprikou a pečenými bramborami
Tokáň z hovězího krku, recept. • Není to guláš, není to perkelt - jen pochází ze stejného kraje. • Je to tokáň, masitý pokrm, který k nám přišel z Maďarska. • Vyzkoušíte…
Vepřová plec se smetanovou šípkovou omáčkou aneb Omáčka z okrasného keře
Vepřová plec se smetanovou šípkovou omáčkou, recept. • Není třeba čekat na mráz. Velké malvice růže svrasklé jsou nasládlé už koncem léta. • Omáčka z šípků okrasného keře, a to jde? • Svázaná…
To je svítek, seznamte se, prosím. Svítek se švestkami na sladko či na slano svítek květákový?
Sladký a slaný svítek, recepty. • Co to je svítek? • Proč se svítku říká svítek? • Nemáte čas, ale chuť na dobré sladké jídlo? Upečte svítek. • Dali byste si svítek se…
Vaříme bez masa: Zapečené brambory s cuketou nebo brambory s květákem zapečené v bešamelu
Zapečené brambory, bezmasé recepty. • Co s mladou cuketou? Zapečené brambory! • Na čem si ještě pochutnat? Na bramborách zapečených s květákem. • Tradiční vejce, obligátní sýr, anebo jemný bešamel na zapékání?…
Plněná cuketa se smetanovou omáčkou: Nutričně „pestrý“ pokrm
Plněná cuketa se smetanovou omáčkou, recept a tipy. • Cuketa je přírodou předurčená k plnění. Tak proč ji něčím nenaplnit a neupéct? • Nádivky mohou být masité i bezmasé. • Smetanové omáčky…